Минулого року господарська діяльність була спрямована на заощадження, - ТОВ «Царичанка»

Марина Бабич 09.01.2024 332
Минулого року господарська діяльність була спрямована на заощадження, - ТОВ «Царичанка»

У Дніпропетровській області ТОВ "Царичанка" обробляє 1427 га, з яких 300 га - під кукурудзою. Урожайність минулого року в середньому склала  70 ц пшениці з га, 31 ц соняшника з га та 90 ц кукурудзи з гектара.
За словами агронома господарства Олександра Піцана, у 2023 році господарська діяльність "Царичанки" була спрямована на заощадження технологій. Це позначалося у всьому -  у використанні мінімального обробітку грунту, бо досить висока ціна на паливно- мастильні матеріали, зменшенні кількості внесених   добрив і обслуговуванні сільгосптехніки.

"Початок сезону був вдалим для озимих зернових культур - велика кількість опадів і помірні температури, але для кукурудзи і соняшника грунт практично не дозрів . Всі роботи проводидися не по зрілому грунту. Посів був розтягнутий в часі. Земля, як кажуть, не парувала до середини травня. Та ми якось справилися спільними зусиллями. Щодо посівів, то раніше використовували грунтову схему захисту, зараз повністю перейшли  на страхову. Використовуємо один страховий гербіцид -  і все", - розповів Олександр Піцан.

Агроном зауважив, що 2024 року господарство відновить свою стабільну сівозміну, повенеться до посіву основних культур, які зазвичай висівали: озимий ріпак, озима пшениця, кукурудза і соняшник.

"У 2023-ому трохи збільшили площі соняшника. А сівозміна - це ж  залог врожайності. І неможливо від неї відмовлятися. Використання добрив зменшимо практично в половину. Я думаю, що в попередні роки ми все робили за технологією, тому зараз земля нам віддячує за це.  На майбутнє будемо розраховувати по можливості і по ситуації", - зазначив Олександр Піцан.

BASF Аграрні рішення

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ