Минулого року сектор агропереробки продемонстрував тенденцію до зростання, - Віталій Коваль
За матеріалами інтернет-видань
20.05.2025
108
Найбільший приріст виробництва показали переробка фруктів та овочів (понад 27%), а також виробництво олії, тваринних жирів і молочні продукти (зростання близько 13-14%). Про це зауважив Міністр агрополітики Віталій Коваль у ході форуму «Агропереробка в Україні: шлях до доданої вартості».
Він, зокрема, підкреслив, що хороший показник також з виробництва м'яса та м'ясних продуктів ($3,8 млрд) та переробки риби. Вони вже перевищили показники 2021 року на 1,5% та 8,1% відповідно. Це свідчить про ефективну адаптацію до нових реалій.
Зріст цих показників також демонструє загальний експорт харчових продуктів. У 2024 році він піднявся до $5,7 млрд, що на понад 20,8% більше, ніж у 2023 році. Ще одна вражаюча цифра – у 3,7 рази зріс експорт м'яса та м'ясних продуктів. Також на сьогодні вже 60 українських молочних заводів акредитовані в ЄС.
«Все це доводить, що Україна впевнено рухається від експорту сировини до експорту готової продукції з високою доданою вартістю. Ми крок за кроком йдемо до мети Мінагрополітики – перетворити країну за аграрної на агроіндустріальну», – наголосив Віталій Коваль.
Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ