Мирогощанська громада Рівненщини зробила ставку на кінний спорт

За матеріалами інтернет-видань 16.11.2022 707
Мирогощанська громада Рівненщини зробила ставку на кінний спорт

 За словами Максима Намчука, першого заступника сільського голови Мирогощанської громади Рівненської області, іподром – це душа нашої громади.

"З 1996 року в Мирогощі на державному іподромі проходили традиційні скачки. У них брали участь найкращі кіннотники з України та ближнього зарубіжжя. Хоча він і не був у комунальній власності, але життя іподрому завжди було й залишається невіддільною часткою нашої громади. Тому за його долею ми стежили й зраділи, коли з'явилася можливість його придбати у Фонду державного майна", - розповів Максима Намчук.

На торги було виставлено майновий комплекс  іподрому у селі Мирогоща Перша (Рівненська область). До майнового комплексу ввійшли стайні, іподром, ангар, один робітник і шість племінних коней. Стартова ціна - 806 355 грн. У торгах взяли участь два учасники. Комунальне підприємство «Мирогощанське» придбало іподром за 920 тис. грн.
 

"Основною метою його придбання є створення центру реабілітації за допомогою іпотерапії для військових та їхніх сімей, ВПО, осіб з особливими потребами. У центрі надаватимуться послуги, які можуть допомогти відновити не лише фізичне здоров'я, а й психічний стан людини. Верхова їзда корисна для тіла, вона чудово сприяє емоційному розвантаженню, допомагає знизити рівень тривожності, позбутися пригніченого настрою та м'язової напруги, підвищити якість сну. Усе це потрібно людям із наслідками поранень і травм.
У майбутньому плануємо пропонувати послуги верхової їзди, розвивати кінний спорт", - зазначив Максим Намчук.

Важливо, що громада розуміє унікальність іподрому, і завдяки його відновленню заживе собі неабиякої слави і розвитку.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ