Мостівська сільрада в Миколаївщині повертає державі землю за 990 млн. грн.

За матеріалами інтернет-видань 06.10.2023 357
Мостівська сільрада в Миколаївщині повертає державі землю за 990 млн. грн.

Колишня Доманівська райдержадміністрація та Держгеокадастр в Миколаївській області при формуванні ділянки сільськогосподарського призначення та передачі її у власність територіальної громади, поза волею держави в особі Кабінету Міністрів України, незаконно включили до її складу землі лісового фонду. Ліс перебував у постійному користуванні державного підприємства «Веселинівське лісове господарство» (нині - ДСГП «Ліси України»).
Внаслідок  незаконних дій ділянка лісового фонду вибула з постійного користування спеціалізованого держпідприємства та, всупереч прямої заборони на її вилучення з державної власності, була передана у комунальну власність під виглядом земель сільськогосподарського призначення.
03.10.2023 на виконання рішення Господарського суду Миколаївської області у взаємодії із Миколаївською облдержадміністрацією до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено відомості про право власності держави (облдержадміністрації) на спірну ділянку площею 67,6 га та про припинення прав Мостівської сільської ради на неї.

Миколаївська обласна прокуратура

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ