Моя українська - один з найбільших дарунків собі самій

За матеріалами інтернет-видань 09.11.2022 304
Моя українська  - один з найбільших дарунків собі самій

"Моя українська мова - один з найбільших дарунків собі самій, люблю її ніжно і палко. Любімо її разом, друзі. І пам'ятаймо, слова таки мають велику силу. З Днем української писемності й мови всіх нас!"- написала у ФБ авторка радіодиктанту національної єдності Iryna Tsilyk. Сьогодні, у День української писемності та мови,  радіодиктант відбувся в усіх куточках України.
Авторка зазначила, що для неї дуже почесно, що диктувала її текст народна артистка України Ада Роговцева. Після написання диктанту  у кожного - свої емоції.

"Син надіслав мені сердиті смайлики і сказав, що текст занадто складний: він кинув писати після другого речення та просто слухав.
Чоловік скинув відео, як він сидить в машині десь там у лісах і пише.
Люди діляться враженнями, що текст дуже непростий (не сердьтеся, раптом що! У мене є відчуття, що інтонаційно не всі розділові знаки могли правильно зчитатися...) або доволі простий.
...так багато сильних емоцій цього ранку. І ваші теплі, щемкі слова, які сипляться мені в приват і на сторінку, - це щось дуже й дуже особливе. Дякую вам, дорогі люди!" - вдячно відгукнулась пані Ірина.

 

Як повідомив Межівський селищний голова Володимир Зражевський, він   долучився до написання диктанту задля національної  ідеї.

"Не заради перевірки правопису. Впевнений, що наробив кучу помилок, але я, навіть про це і не думав.
Мене настільки захопив сам текст, що просто хотілось сидіти з закритими очима і слухати, слухати, слухати..." - зазначив Володимир Зражевський.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ