На Дніпропетровщині авіашоу «Вільне небо» -2021 зібрав 30 тис глядачів

За матеріалами інтернет-видань 25.08.2021 263

Святкове авіашоу «Вільне небо» вже в четвертий раз відгримів про в Дніпропетровській області. Фестиваль відвідали 30 тисяч гостей. У надскладних фігурах серед хмар кружляли літаки і пілотажний вертоліт. 

Фестиваль почався постановкою «Український гопак - на землі і в небі». Козаки і козачки танцювали на сцені. Виконували стрибки, присядки, обертання. А на великому екрані транслювали спеціально підготовлений відеокліп. У ньому парашутисти показали свою версію гопака в повітрі.

«Майже місяць ми працювали над постановкою. Тиждень - були зведені репетиції. Парашутисти зробили 400 стрибків. Вийшов «повітряний балет», - поділився керівник проекту «Гопак - на землі і в небі» Владислав Лебедєв.

Далі виступили вже наживо. У вільному польоті, взявшись за руки утворили символічне число 30. І ще серце - як визнання в любові рідній країні. У небі розгорнули прапори - 9 на 12 метрів. Один - Прапор України. Інший - з квіткою, присвяченим 30-річчю незалежності.

«Сьогодні був а сложн а й цікаві ая завдань а . Стрибали з висоти 4200 м. Об'єдналися 16 спортсменів від 15 до 60 років. За одну хвилину повинні були скласти дві фігури. І нам це вдалося », - поділився інструктор, рекордсмен України та світу з парашутного спорту Олексій Самойлов.

Довгоочікуваний момент авіашоу: двигуни на старт і в небо піднялися літаки. Серед них спортивно-пілотажний Су-31, реактивні Л-29. «Помахав сріблястим крилом» маленький і дуже маневрений Ф-15Ф. Було і показовий виступ вертольота українського виробництва.

Протягом трьох годин крилаті виписували запаморочливі трюки. Закручувалося в петлі, стрімко «падали» і знову набирали висоту, «виписували» вісімки. «Малювали» в небі синьо-жовтим димом.

Весь день на фестивалі працювали ярмарок, фуд-корти, дитяча зона, малюків розважали аніматори. З глядачами перед сценою влаштували танцювальний флешмоб. Учасники розгорнули величезний прапор України 25 на 35 метрів.

«Ми вже втретє на цьому фестивалі. Це купа емоцій, це такі віражі в небі. Найбільше подобається атмосфера - єднання, патріотизму. Пишаюся нашою областю, нашою країною », - поділилася мешканка Дніпра Катерина Пухальская.

Фестивалем «Вільне небо» Дніпропетровщина почала відзначати 30-річчя Незалежності України.

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ