На Дніпропетровщині до весняно-польових робіт готові люди, а грунт - ще ні

За матеріалами інтернет-видань 16.03.2022 374

Про весняно - польові роботи на Дніпропетровщині йшлося на брифінгу у ОДА.
Як повідомив голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області Анатолій Гайворонський, фермери готові до посівної кампанії, і все у них іде за планом.

"До війни ще був закуплений насінневий матеріал, добриво, пальне. І інші питання  вирішимо за рахунок надання кредитів. Сіятимемо овес, горох, ярий ячмінь та пшеницю. 96 відсотків озимих у задовільному стані.

Я вам так скажу: ми боремось і за хліб, і за свою землю! Нині кожен фермер -  це Бандера! Захищає своє! Хтось докладає зусиль  в Теробороні, хтось готує польову техніку, всі вмотивовані, щоб наша армія була непереможна. Фермерська армія теж сильна, забезпечить продовольчий фронт", - підкреслив Анатолій Гайворонський.

Про  готовність грунту  до початку польових робіт розповів начальник Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології Василь Гринчак. Він, зокрема, зазначив, що для озимих культур погодні умови були задовільні. Мінімальна температура не перевищувала критичні значення.

"Весняні процеси почались рано, на 3 тижні раніше норми, але похолодання в першій декаді березня встановили зимовий режим, промерзання ґрунту. Але це похолодання не має негативних наслідків на озимі культури. Був певний дефіцит опадів. Але за прогнозами спостерігається підвищення температури .
Наприкінці березня можна очікувати посівну, прогрів ґрунту повинен бути до +5 градусів вище нуля", - сказав Василь Гринчак.

Директор Інституту зернових культур НААН України Владислав Черчель заявив, що   аграрії фактично повністю підживили озимину. І тому вона в задовільному і доброму стані.

"Як найменше, очікуємо середній урожай,  буде і  на експорт, і Україна буде забезпечена", - спрогнозував  Владислав Черчель.
   


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ