На Дніпропетровщині поліцейські викрили групу осіб на чолі зі «смотрящим» за організацію наркотрафіку до СІЗО

За матеріалами інтернет-видань 15.08.2024 105
На Дніпропетровщині поліцейські викрили групу осіб на чолі зі «смотрящим» за організацію наркотрафіку до СІЗО
Довічно засуджений «авторитет» залучив у спільники утриманця установи виконання покарань та свою дружину. Заробіток від обігу в місяць становив до 500 000 гривень.
Знешкодили канал постачання наркотиків до установи виконання покарань оперативники управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області та слідчі слідчого управління обласної поліції. До його організації причетний 46-річний «смотрящий» за СІЗО, засуджений до довічного відбування покарання за вбивство та розбій.
До функціонування наркотрафіку він залучив ще одного «смотрящого» в установі та свою дружину. Власне вона й забезпечувала передачу наркотиків з волі – передавала канабіс, метадон, метамфетамін під час побачень. Інший його спільник відповідав за розповсюдження наркотиків серед інших ув'язнених. Також наркотичні засоби використовувались як призи під час проведення азартних ігор.
Наркотрафік приносив «смотрящому» за установою до 500 000 гривень прибутку в місяць. Правоохоронці провели обшуки за місцями утримання та проживання підозрюваних. Вилучили сліп-пакети з наркотиками, пристрої для куріння канабісу, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, банківські картки, флеш-накопичувачі, чорнові записи, гроші. Загальна вартість вилучених наркотиків за цінами «чорного» ринку сягає 400 000 гривень.
На підставі зібраних доказів організатору та його двом спільникам слідчі повідомили про підозру за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Дружину організатора затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Її взято під варту з правом внесення понад 900 000 гривень застави.
Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура. Заходи проводились за підтримки адміністрації установи виконання покарань та за участі оперативного відділу установи.
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ