На Дніпропетровщині приватизовано «ОГХК»

За матеріалами інтернет-видань 12.10.2024 50
На Дніпропетровщині приватизовано «ОГХК»
Як повідомив Микола Лукашук, голова Дніпропетровської облради, приватизовано найбільше в Україні підприємство з видобування та збагачення титанових руд - «ОГХК».
Посадовець зауважив, що це те саме підприємство, яке займається видобутком титану – стратегічного ресурсу для оборони, авіації та космосу.
 
 
"Для Дніпропетровщини це важлива новина, бо Вільногірський гірничо-металургійний комбінат, який входить до складу «ОГХК», є одним із стратегічних підприємств області. Акціонерне товариство «ОГХК» входить до 100 найбільших платників податків України.
«ОГХК» є найбільшим виробником титанової сировини в Україні. Від приватизації держава отримала 3,94 мільярда гривень. Фактично це другий в історії країни випадок продажу великого промислового підприємства на відкритих торгах після Криворіжсталі у 2005 році. 90% всієї продукції «ОГХК» йде на експорт", - зазначив Микола Лукашук.
 
Він додав, що у 2021 році стартова ціна становила 3,7 млрд грн (приблизно 132,8 млн доларів по курсу того часу), компанію ж продали за 3,94 млрд грн (приблизно 95 млн доларів по курсу станом зараз).
Вартість через війну впала майже на третину. Однак те, що інвестор все ж таки взяв участь у приватизації – успіх і великий обсяг роботи ФДМУ.
Новий власник – із азербайджанським капіталом.

 

"Залишаються відкритими питання – як це вплине на економіку країни та Дніпропетровщини в цілому? Вільногірський комбінат є великим роботодавцем у Камʼянському районі нашого регіону.
Як буде з робочими місцями, особливо якщо новий власник вирішить оптимізувати виробництво або скоротити персонал? Як це вплине на місто та мешканців Вільногірська?

 

Чи буде ця угода корисною для економіки України та Дніпропетровщини, чи призвело це до втрати контролю над стратегічними ресурсами?", - наголосив голова облради,  підкреслюючи, що час все покаже.

 

 
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ