На Дніпропетровщині у Софіївці діятиме туристично-освітній хаб на базі рибгоспу

За матеріалами інтернет-видань 07.02.2022 449

У Софіївській громаді відроджують рибгосп, де планують розводити мальків коропа, сома, білого амура, карася, щуки. Поруч з ним облаштують туристично-освітній хаб: у величезних акваріумах бажаючі спостерігатимуть  усі етапи «перетворення» маленької ікринки на «дорослу» рибу. Повідомила пресслужба  Дніпропетровської ОДА.

За словами Софіївського селищного голови Петра Сегедія, у громаді  29 сіл, де мешкають понад 12,5 тис. людей.

«Нині громада активно долучається до грантових конкурсів, і завдяки проєкту з відродження аквакультури з’являться нові робочі місця, місцевий бюджет отримає додаткові надходження», – зазначив Петро Сегедій.

У Софіївському рибгоспі  облаштують 5 спеціальних поглиблень для розведення риби, кожен площею  0,5 га. За сезон планують вирощувати до 15 тонн мальків.

Для туристично-освітнього хабу на базі рибгоспу вже звели невеличку модульну будівлю площею 30 кв м, закупили три акваріуми, кожний на 300 л. А також проєктор, фліпчарт, меблі. Все – грантовим коштом.

Туристично-освітній хаб пропонуватиме екскурсії всім бажаючим, а також уроки біології для школярів не тільки Софіївського району, а й Кривого Рогу.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ