На Дніпропетровщині викрили хабарництво в Держспоживслужбі

За матеріалами інтернет-видань 20.03.2024 383

 

На Дніпропетровщині ексдиректорці регіональної лабораторії Держпродспоживслужби повідомили про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 3, 4 ст. 368 КК України).

Про це повідомив Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури. 

Держпродспоживслужба – це Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

За даними слідства, у 2023 році підозрювана налагодила на Дніпропетровщині корупційну схему з одержання хабарів від працівників лабораторій ветеринарно-санітарної медицини міста Дніпра та області.

Як повідомляють в прокуратурі, за неправомірну вигоду посадовиця обіцяла не влаштовувати перевірки та не звільняти працівників лабораторій із займаних посад.

Під час санкціонованих обшуків вилучено майже 1,8 млн грн у різних валютах, чорнові записи щодо сум отриманої неправомірної вигоди, мобільні телефони, документацію.

Деталі від «Антикорупційного Придніпров’я»

Як з’ясувало «Антикорупційне Придніпров’я», в ході обшуків правоохоронці вилучили 96.000 гривень, $40.880 та 3 000 євро – приблизно 1,8 мільйона гривень. 

Ймовірно йдеться про завідувачку лабораторією ветеринарної санітарної експертизи Дніпропетровської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби Турчину Наталію Валеріївну.

Суд вже відстороняв її від посади до 4 березня 2024 року. З огляду на те, що в прокуратурі її називають «ексдиректором», то, мабуть, суд продовжив її відсторонення від посади. 

В одній з ухвал суду зазначають, що згідно розробленого підозрюваною та її «спільником» плану злочинної діяльності, під погрозою втрати робочого місця, завідувачі лабораторій ветеринарно-санітарних експертиз ринків м. Дніпра та Дніпропетровської області «повинні за грошову винагороду без проведення лабораторних досліджень допускати до вільного продажу продукцію». А грошові кошти отримані внаслідок незаконної діяльності щомісяця передавати» керівництву. 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ