На французькі поля повернуться заборонені урядом «вбивці бджіл»

За матеріалами інтернет-видань 15.02.2022 437

1 лютого у Франції вийшов декрет, що дозволяє застосування небезпечних інсектицидів неонікотиноїдів - їх знову дозволено  використовувати під час посівної кампанії 2022 року, і агровиробники зможуть використати оброблене насіння цукрових буряків.

Раніше частковий мораторій на використання трьох шкідливих препаратів був запроваджений у Євросоюзі  у 2013 році, але технології заміни досі не розроблені, тож наприкінці 2020 року парламент Франції знову проголосував за тимчасовий відступ від правил. 


Аналогічні дозволи видали також у 2021 році, а тепер і знову у 2022 році, і так як кінцевою датою позначено 2024 рік, передбачається, що у 2023 році урядом ще раз буде видано такі дозволи. Ці дозволи не вказують, що використання інсектицидів має стати автоматичним і обов'язковим, і фермери можуть самі вирішувати, чи використовувати їм оброблене неонікотиноїдами насіння, чи ні. У 2021 році близько 25% виробників відмовлялися від небезпечних інсектицидів, до того ж занадто дорогих.

Бджолярі звинувачують неонікотиноїди у синдромі руйнування бджолиної сім'ї, коли робітники особи медоносних бджіл назавжди залишають вулики.

Джерело

Теги: Світ

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ