НА ХИЖАКІВ ВЛАШТОВУЮТЬ ОБЛАВИ

За матеріалами інтернет-видань 14.07.2023 293

У США анонсували розширення програми навчань воїнів ЗСУ у Європі

    путін – як хижак, який відчув кров: генерал назвав головну помилку Заходу у боротьбі з росією

   Країни Заходу не усвідомили логіки агресивних дій путінського режиму, який поводиться як хижак. Будь-які дипломатичні кроки у відповідь на відверті провокації чи ядерний шантаж викликають у кремлі ще більше бажання "добити" свого опонента, тому агресорові необхідно відповідати з позиції сили.

   У цьому Захід може брати приклад із України та українців. Таку заяву в ексклюзивному інтерв'ю OBOZREVATEL зробив ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

"Лідерам західних країн треба вчитися бути сміливими. Нехай навчаються у наших лідерів, у нашого народу", – наголосив він.

   Як пояснив генерал, який упродовж 20 років навчався і служив пліч-о-пліч з російськими військовими, характерна риса росіян полягає в тому, що "вони зухвалі". Не виняток і голова кремля володимир путін, який розв'язав війну проти України.

   "путін, як і більшість росіян, сприймає "занепокоєння" у відповідь на свої провокації як слабкість. Це як хижак, що відчув кров. Значить, противника треба добивати, підвищувати рівень свого впливу. Це стосується як простої гвинтівки в руках росіян, так і ядерної зброї. Принцип залишається тим самим", – заявив Романенко.

   У цьому контексті він зауважив, що "Захід і насамперед США не виробили в собі відповідне ставлення у боротьбі з керівництвом росії".

   "Не треба боятися власної тіні, і російської тіні не треба боятися. Треба діяти рішуче. Силу проявиш і реалізуєш – буде результат. Даси хоч найменшу слабину – завалять твої засоби озброєння, завалять тебе, окупують країну і перетворять на рабів", – попередив він.

   Як писав OBOZREVATEL, згідно з проведеним у 24 країнах соцдослідженням, репутація володимира путіна у світі різко погіршилася. Так, близько 82% опитаних висловили недовіру чи повну відсутність упевненості у правильності його дій на міжнародній арені.

"Україна – у центрі уваги партнерів": Зеленський розповів про дії після саміту НАТО й подякував ЗСУ

   Україна сьогодні перебуває у центрі уваги міжнародних партнерів, зокрема, так було і під час саміту НАТО у литовському Вільнюсі. Після завершення війни у нашій державі повага й увага до неї будуть назавжди зафіксовані в історії.

   Про це говорив президент України Володимир Зеленський у традиційному щоденному зверненні до громадян за результатами 505-го дня війни в Україні. Він наголосив, що росія вже не перебуває у центрі уваги, як це було десятиліттями раніше.

"І коли ми поставимо крапку в цій війні фіксацією російського програшу, повага й увага до України будуть назавжди зафіксовані в історії – для всіх наступних поколінь нашого народу. Але це здобувається зараз, у боях заради України, у наступах і в обороні", – наголосив президент.

Також глава держави повідомив, що цього дня провів низку важливих нарад, зокрема, з керівником Служби безпеки України Василем Малюком, керівниками розвідки: ГУР – Кирилом Будановим та зовнішньої – Олександром Литвиненком.

"Дуже уважно аналізуємо ситуацію – усе, що пов’язане з війною, і все, що важливо для внутрішньої безпеки", – запевнив Зеленський.

   "Друге. Нарада з міжнародниками. Уряд, Офіс. Уже починаємо готуватися до наступного саміту НАТО у Вашингтоні. Зараз на саміті у Вільнюсі ми отримали хороші домовленості для України практично з усіма партнерами. Дуже хороша зустріч була у нас із президентом Байденом, із його командою: міністр оборони Остін, радник із питань нацбезпеки Салліван", – також повідомив президент.

Ще він зазначив, що мав низку зустрічей із країнами-партнерами з "Великої сімки" та НАТО.

   "Тепер час кожну таку домовленість зробити конкретним результатом. Є в нас Рада Україна – НАТО, і цей формат має працювати змістовно. Готуємо пропозиції нашим партнерам. Є нові домовленості щодо зброї, щодо техніки, щодо авіації, і зараз їх конкретизуємо. Обговорили сьогодні й підготовку Кримської платформи", – повідомив глава держави.

   "Минула лише доба після Вільнюса, а до семи найбільших демократій світу, із якими ми вчора погодили гарантії безпеки, приєдналися вже шість країн. Це Чехія, Данія, Нідерланди, Норвегія, Іспанія та Швеція. Дякую! Впевнений: коло гарантів буде збільшуватися. Україна та Сполучені Штати вестимуть перелік держав, які будуть приєднуватися до нашої спільної з "Великою сімкою" декларації про гарантії безпеки на шляху до НАТО", – додав президент.

Також він повідомив про розмову з президентом ПАР Сірілом Рамафосою, під час якої український лідер попросив колегу приєднатися до гуманітарної ініціативи "Зерно з України".

   "Ми однаково бачимо необхідним продовження Чорноморської зернової ініціативи. Дуже важливо, щоб не було жодних загроз продовольчій безпеці будь-де у світі. І в росії повинні чітко усвідомлювати, що кожен, хто збільшує загрозу голоду, зокрема в критичних регіонах Африки, тероризує голодом увесь світ, а не когось одного", – наголосив український лідер.

   Підсумовуючи, Зеленський традиційно висловив вдячність кожному українському воїну, всім захисникам і захисницям, хто в бою, на бойових постах і бойових завданнях.

"Я дякую всім, хто захищає наше небо і хто рухає вперед наші позиції на землі. Я дякую всім, хто працює, щоб у наших воїнів було все необхідне!" – зазначив президент.

   Як повідомляв OBOZREVATEL:

– наприкінці другого дня саміту НАТО у Вільнюсі, 12 липня, Зеленський розповів про здобутки нашої держави на важливому заході. Він заявив, що вперше за час незалежності сформовано фундамент безпеки для України на шляху до Альянсу;

– видання Bloomberg повідомило, що Зеленський перед самітом НАТО у Вільнюсі намагався вплинути на перебіг дискусій щодо гарантій для нашої країни та запрошення Києва до членства у блоці. Він використав жорсткішу риторику, ніж зазвичай, коли стало відомо, що текст підсумкової декларації змінили на формулювання, менш вигідні для України.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ