На Львівщині перетнули екватор збору пізніх олійних культур

За матеріалами інтернет-видань 05.10.2024 68
На Львівщині перетнули екватор збору пізніх олійних культур
Сільськогосподарські підприємства Львівщини обмолотили понад 58 % площ олійних культур, що у натуральному виразі становить 132,1 тис. га. У загальній структурі посіву сільськогосподарських культур олійні займають понад 50 % і становлять 228,3 тис.га. Порівняно з минулим роком, площа під посівом олійних культур збільшилась на 12,9 тис.га.
За оперативною інформацією станом на 04.10.2024 з пізніх олійних культур вже зібрано: соняшника – з площі 12,0 тис. га (70 % до площі посіву), намолочено – 34,9 тис. тонн, урожайність - 29 ц/га (+0,8 ц/га до минулого року); сої - з площі 68,8 тис. га (43% до посіву), намолочено – 219,1 тис. тонн, урожайність – 31,9 ц/га (+2,8 ц/га до минулого року).

 

«Останніми роками серед аграріїв спостерігається тенденція у наданні переваг з вирощування олійних культур. Зокрема, у поточному році суттєво зросли площі під посівами сої, які збільшились на 46% в порівнянні з минулим роком. Найбільші посівні площі сої зосереджені у Львівському, Золочівському та Червоноградському районах», - зазначила т.в.о. директора департаменту Людмила Гончаренко

 

Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА

 

 

 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ