На перевезення зерна залізницею мав би бути єдиний тариф, - Олег Синєгубов

За матеріалами інтернет-видань 20.12.2023 257
На перевезення зерна залізницею мав би бути єдиний тариф, - Олег Синєгубов

Як пише Rail.insider із посиланням на Latifundist, начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов у ході конференції Victory Harvest торкнувся питання залізничних перевезень агропродукції. Він, зокрема, зауважив, що варто зрівняти вартість доставки зернових вантажів залізничним транспортом по всій Україні.

«У нас є сотні звернень від наших аграріїв про те, щоб зрівняти умови для тих аграріїв, які перебувають, наприклад, на Львівщині і везуть свій товар до державного кордону, з тими, хто має вивозити під кулями, під вогнем свій врожай з Вовчанська, Купʼянська, Ізюмщини, з інших наших територій до того самого кордону. На рівні Полтавщини аграрії виходять в нуль, а далі все йде у збиток», — зазначив Олег Синєгубов.

Він додав, що сільгоспвиробники чекають рішень на рівні держави щодо допомоги і, можливо, запровадження єдиного тарифу на перевезення. Наприклад, аби вартість транспортування зерна залізницею до порту чи кордону була однаковою як для Ужгорода чи Львова, так і для Харкова, щоб усі перебували у рівних умовах.
Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков зауважив, що необхідно знизити до собівартості вагонну та тарифну складові залізничних перевезень.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ