На підтримку ЗСУ у 2024 році Межівська СТГ залучить 11 млн. грн.

За матеріалами інтернет-видань 30.01.2024 423
На підтримку ЗСУ у 2024 році Межівська СТГ залучить 11 млн. грн.

29 січня 2024 року у Межівській селищній раді відбулася 31 сесія VIII скликання. У ній взяли участь депутати селищної ради, старости старостинських округів, начальники відділів та спеціалісти виконавчого комітету, керівники комунальних підприємств, представник медіа, запрошені.

Як наголосив у ході сесії селищний голова Володимир Зражевський,  пріритетним завданням селищної ради є підтримка Збройних сил України. Він повідомив, що планується допомога військовим в розмірі 10 млн грн., а  сім’ям захисників підтримка  на суму близько 6 млн. грн.
Селищний голова висловив вдячність тим, хто підтримав благодійну акцію «Народний автомобіль», хто долучився до ініціативи «Народний дрон» та збору коштів на придбання обладнання для зборки, програмування і перевірки якостей дронів. У межаїх цієї акції вже зібрали 1 дрон, а завдяки підтримці та ініціативі мешканців та працівників бюджетних установ є можливість зібрати 38 дронів у пам’ять про місцевих загиблих воїнів.
Під час засідання депутати затвердили внесення змін до рішення селищної ради «Про затвердження селищної комплексної Програми соціального захисту населення Межівської селищної територіальної громади на 2024-2026 роки» та зміни до рішення селищної ради «Про затвердження селищної Програми підтримки Збройних Сил України, підрозділів територіальної оборони та інших військових формувань на 2023-2026 роки».


У межах селищної Програми підтримки Збройних Сил України, підрозділів територіальної оборони та інших військових формувань на 2023-2026 роки ухвалили обсяг коштів для залучення в 2024 році на підтримку ЗСУ у розмірі 11 млн. грн.
Програму соціального захисту населення Межівської СТГ на 2024-2026 роки доповнило рішення про  цільову адресну допомогу:

  •  Захисники та Захисниці України, які отримали поранення, контузію, травми, каліцтво під час  проходження військової служби на лікування – в розмірі  до 20 000 грн. один раз на рік.
  •  Захисники та Захисниці України, які отримали поранення, контузію, травми, каліцтво під час  проходження військової служби на реабілітацію – в розмірі до 30 000 грн. ( в залежності від тяжкості стану) один раз на рік.
  • члени сім’ї загиблих (померлих) Захисників чи Захисниць України, що загинули під час військової агресії російської федерації, або їх опікунам,  які зареєстровані та  проживають на території Межівської селищної територіальної громади  та опинилися в скрутній ситуації – для вирішення соціально-побутових питань - в сумі до 10 000 грн один раз на рік.
  •  один із членів сім’ї (або опікуну) осіб, які під час виконання обов’язків військової служби (службових обов’язків) зникли безвісти або були захоплені в полон і утримуються незаконними збройними формуваннями на непідконтрольній Україні території  (на ім’я якого надійшло зазначене сповіщення) – в сумі 5 000 грн один раз на рік.
  •  Захисники та Захисниці України, які захищають Україну від військової агресії російської федерації – на оздоровлення та реабілітацію - в сумі 5 000 грн. один раз на рік.

Для отримання матеріальної допомоги громадяни надають відповідні документи до центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Межівської селищної ради.

 

Межівська СТГ

 

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ