На Півдні авіація ЗСУ завдала 7 успішних ударів по ворогу

За матеріалами інтернет-видань 10.08.2022 465
 
 

На півдні захисники знищили командний пункт ворожої БТГ

На Південному напрямку за минулу добу 9 серпня авіація ЗСУ завдала сім ударів по ворогу, знищені 35 загарбників та шість одиниць техніки.

Такі дані оприлюднило у Фейсбуку Оперативне командування «Південь».

«Обстановка в нашій операційній зоні лишається напруженою та складною, але її розвиток під контролем сил оборони. Ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони. Суттєвих змін у складі та положенні немає. Намагаючись повернути втрачене положення, ворог спробував силами десантно-штурмового взводу провести розвідку боєм в напрямку нещодавно визволеного Лозового. Успіху не мав, відступив», - ідеться в повідомленні.

Впродовж дня агресор завдав два ракетні та три авіаційні удари по підрозділах ЗСУ. П'ять крилатих ракет типу «повітря – повітря» було випущено по літаках Повітряних сил. Та втрат української авіації не допущено.

Навзаєм ЗСУ завдали сім авіаційних ударів: зафіксовані влучання у п'ять осередків живої сили, озброєння та техніки противника в Баштанському, Бериславському та Херсонському районах та у два опорні пункти більш як за 40 км від Херсона.

У Бериславському районі ворог також намагався проводити повітряну розвідку за допомогою БПЛА. Черговий «Орлан-10» був влучно "заземлений" зенітно-ракетним підрозділом, зазначають українські військові.

Упродовж бойового дня підтверджено такі втрати ворога: 35 військових, шість одиниць броньованої та автомобільної техніки, серед яких танк Т-72 і командно-штабна машина.

Окрім того, знищені склад боєприпасів у Новоолексіївці та командно-спостережний пункт батальйонної тактичної групи 217-го парашутно-десантного полку ворога в районі села Максима Горького.

«Корабельне угруповання ворожого флоту без змін складу та завдань продовжує маневрувати та нести загрозу ракетного удару 16 «Калібрами», - додали в ОК «Південь».

За даними Генштабу ЗСУ, Збройні сили України з 24 лютого до 9 серпня ліквідували близько 42 тисяч 640 московитських загарбників.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ