На початку травня депутати вирішать, чи розподілятимуться кошти Державного фонду регіонального розвитку через Дію

За матеріалами інтернет-видань 25.04.2023 269
На початку травня депутати вирішать, чи розподілятимуться кошти Державного фонду регіонального розвитку через Дію

Цього року в бюджеті виділено два мільярди гривень на державні інвестиційні проекти для регіонального розвитку. Повідомила голова Комітету з питань бюджету Роксолана Підласа.
За її словами, бюджетний комітет рекомендував в другому читанні та в цілому проект закону щодо розподілу ДФРР через голосування в Дії.

"Якщо порівнювати виділену суму з минулими роками, то вона значно менша.  У 2021 році було виділено 4,5 млрд, в 2022 планувалось - 5,2 млрд, але видатки були скорочені. В редакції комітету пропонується розділити 2 млрд. грн. між областями наступним чином:

  • по 41,7 млн. грн на області, які менше постраждали від обстрілів та/або окупації та місто Київ,
  • по 132,6 млн грн на області, які більше постраждали (це Донецька, Херсонська, Запорізька, Миколаївська, Київська, Сумська, Харківська, Чернігівська, Дніпропетровська, Одеська, Житомирська)", - підкреслила Роксолана Підласа.

Вона додала, що будівництво буде відбуватись лише в тих громадах, які повністю підконтрольні Уряду України та на території яких не ведуться бойові дії.

В кожній області пропонується коштом держави частково профінансувати проект, який отримає найбільшу кількість голосів громадян в Дії.

 
"Для того, щоб уникнути складного вибору між «стильними молодіжними» проектами(умовний скейт-парк) та нудними господарськи проектами (наприклад, труби для водопостачання) в цьому році пропонується обмежитись лише проектами розвитку з наступних категорій: критична інфраструктура ЖКГ, лікарні, ЦНАПи, укриття тощо.
Ми довго розмірковували над тим, як підтримати малі громади в ситуації прямого волевиявлення. В фінальній редакції комітет пропонує залишити позитивну дискримінацію малих громад через вимогу до співфінансування проекту: громади, які мають населення понад 225 тис осіб мають докласти 50% коштів на проект.
 
Голосування в залі відбудеться на початку травня", - повідомила очільниця Комітету.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ