На позиції «Зеніт» в Авдіївці ворог розстріляв поранених полонених ЗСУ

За матеріалами інтернет-видань 20.02.2024 270
На зображенні може бути: 4 людини
   Щодо надзвичайної позиції на «Зеніт».
   Вихід особового складу 110-ї ОМБр імені генерал-хорунжого Марка Безручка з Авдіївки відбувався в умовах безперервного бомбардування ворожою авіацією та артилерійських обстрілів, постійних атак fpv-дронів, атак на евакуаційні автомобілі, обстрілів евакуаційних шляхів. Декількох важкопоранених і загиблих військовослужбовців не вдалося евакуювати.
Ворог розвивав швидкий, масштабний наступ, не лишаючи шансів для повторних спроб.
   Через повне оточення опорного пункту “Зеніт” було ухвалене рішення зв’язатися з координаційним центром і організаціями, які ведуть переговори з ворожою стороною щодо обміну полонених, для надання допомоги нашим важкопораненим беззбройним військовим, відповідно до міжнародних правил ведення війни і законів, які захищають військовополонених.
   Ворог повідомив координаторів цього процесу, сказав, що погоджується провести евакуацію наших поранених і надати їм допомогу, а в подальшому – обміняти. Наші військовослужбовці отримали наказ зберегти свої життя.
   Що трапилося в подальшому, ми дізналися з ворожих ресурсів. На оприлюдненому ворогом відео із захопленої позиції “Зеніт” родичі впізнали Георгія Павлова, Андрія Дубницького, Івана Житника, на жаль, загиблими. За нашими даними, ворог також розстріляв Олександра Зінчука та Миколу Савосіка. Про шостого бійця інформація поки не підтверджена, скоріше за все він був з приданого підрозділу.
   зс рф – терористи і воєнні злочинці, які розстріляли беззбройних поранених. Відповідні органи проведуть розслідування і встановлять правду за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).
   За злочини проти наших військових ми дамо гідну відповідь!
Помстимося за кожного нашого закатованого воїна!
Нестерпно боляче за побратимів...
Щирі співчуття родинам полеглих воїнів.
Честь і Вічна Слава полеглим Героям.
    Наші війська тримають оборону далі, ворог не припиняє спроб подальшого наступу. Війна жорстока, ми виборюємо свободу високою ціною.
   110 Окрема Механізована Бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка, офіційна сторінка ФБ.
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ