На пшеничних біржах триває падіння котирувань

За матеріалами інтернет-видань 27.05.2021 222

Сприятлива для розвитку посівів пшениці погода підсилює тиск на пшеничні котирування на світових біржах. Додатковий удар по цінах завдав вчорашній обвал цін на кукурудзу в Чикаго на 6%. Дощі в Канаді і Австралії покращують перспективи майбутнього врожаю пшениці.

На тлі прогнозів хороших урожаїв в країнах Північної півкулі, в тому числі і в США, котирування м'якої пшениці в Чикаго дешевшають сьому сесію поспіль.

Липневі ф'ючерси в США впали:

  • на 2,11 $ / т до 241,22 $ / т на м'яку озиму SRW-пшеницю в Чикаго,
  • на 3,95 $ / т до 222,11 $ / т на тверду озиму HRW-пшеницю в Канзас-Сіті,
  • на 0,74 $ / т до 250,86 $ / т на тверду яру HRS-пшеницю в Міннеаполісі.

Французька пшениця вчора дешевшала слідом за американською на прогнозах великого врожаю. Зниження курсу євро по відношенню до долара зменшує конкурентоспроможність європейського зерна, що тисне на ціни.

  • Вересневі ф'ючерси на борошномельну пшеницю на MATIF впали на 3 € / т до місячного мінімуму 205,25 € / т або 251,11 $ / т.

Попит на пшеницю старого врожаю на фізичному ринку залишається дуже низьким, і за тиждень з Новоросійська, що є основним експортним портом Росії, не відвантажили жодного судна з пшеницею. Трейдери чекають 2 червня, коли почне нараховуватися «плаваюча» експортне мито на пшеницю, більш низька, ніж поточна фіксована. Тому Росія в червні може збільшити експорт пшениці до 1,3-1,5 млн т в порівнянні з 400 тис т в травні.

Ф'ючерси на чорноморську пшеницю в Чикаго за два дні знизилися:

  • липневі - на 2,3% до 257 $ / т,
  • грудневі - на 2,5% до 262,5 $ / т.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ