На пункті пропуску у військових документах чоловіка знайшли ознаки підробки і відправили до навчального центру, а потім повернули додому

За матеріалами інтернет-видань 04.08.2024 160
На пункті пропуску у військових документах чоловіка знайшли ознаки підробки і відправили до навчального центру, а потім повернули додому

3 серпня у мережі Фейсбук Анна Дімченко заявила, що її родича – мешканця Ізмаїла Юрія Дімченко затримали у пункті пропуску «Удобне» та одразу мобілізували, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Виявилося, що Юрій Дімченко їхав в Одесу з Ізмаїла з двома дітьми й був затриманий на пункті пропуску «Удобне». За словами родички, чоловіка «примусово відвезли» у Саратський ТЦК, а його неповнолітніх дітей нібито просто покинули на вулиці. Сестра чоловіка, яка приїхала з Одеси, щоб розібратися в ситуації, подала заяву до Саратської поліції.

Юрій зміг вийти на зв’язок лише наступного дня й опинився у навчальному центрі в Ольгополі Вінницької області, нібито не проходивши ВЛК.

Родичка запевнила, що чоловік у розшуку не перебував та свої військово-облікові дані оновив.

Згодом Анна Дімченко уточнила, що через розголос і дії адвоката її родича повернули в Одеську область.

Свою версію інциденту в Одеському обласному ТЦК прокоментували так:

 
Під час перевірки документів на пункті пропуску Удобне виявилося, що громадянин мав при собі обліково-військові документи, що мають ознаки підробки.
Після перевірки в електронному реєстрі «Оберіг» виявилося, що особа підлягає мобілізації згідно з законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»..
Особа підлягає призову на військову службу, й під час медичного огляду було виявлено що нарікань на стан здоров'я не має, тож він був направлений до навчального центру.
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ