На Тараса Чорновола скоєний напад групи осіб, за попередньою змовою

Григорій Давиденко 17.06.2023 451
Тараса Чорновола на Позняках облили зеленкою і викинули у смітник. Фото: Уніан
   Фото: напад "тітушок" на Тараса Чорновола 13 червня 2023 року, Київ, Позняки
  У Києві, столиці європейської держави Україна, яка десятий рік воює з варварською рф, 13 червня стався абсоютно дикий, груповий, спланований напад на політолога-міжнародника, журналіста Тараса Чорновола. Нападники навіть не приховували своїх облич, вочевидь, будучи упевненими в повній безкарності за цей особливо тяжкий кримінальний злочин.
    Як відомо, захист журналіста за законом прирівняний до захисту працівника правоохоронних органів. Зокрема стаття 345 "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронних органів" ККУ визначає:

1. Погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо працівника правоохоронного органу, а також щодо його близьких родичів у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків -

карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

2. Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків -

карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

4. Дії, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, вчинені організованою групою, -

караються позбавленням волі на строк від семи до чотирнадцяти років.

  Тобто ті п'ятеро молодиків, які, що видно із оприлюднених в соцмережах фото та відеоматеріалів, фізичним насильством щодо журналіста Т. Чорновола заробляли певні суми, вже "заробили" собі набагато більше, за ч. 4 ст. 345 ККУ - від 7 до 14 років. Всі інші - співучасники кримінального злочину. Одразу після нападу Тарас Чорновіл заявив поліції, що напад організований Офісом президента України. Офіс на звинувачення не відповів.

   Далі коментар в соцмережах цього цинічного, показового групового нападу потерпілим та колегами Тараса Чорновола.

    Тарас Чорновіл: Мав сьогодні інцидент із тітушками. Зеленський відродив ці бандформування часів януковича-захарченка-пєтрова. Сьогоднішній напад дуже чітко свідчить, що я потрапив у точку в якомусь із своїх матеріалів, у телеграм чи ютюбі. Мені так здається, що то було відео про "гарантії безпеки" від москви одній-єдиній особі в Україні. Навіть за часом на це скидається. Бо ж найняти тітушок, розподілити ролі, підготувати стріми, вивчити слова, виготовити друковану продукцію тощо - на це потрібно зо два-три дні. Значить, я правильно все записав - перегляньте той матеріал під назвою PERSONA GRATA, там було за що озлобитися. Рано чи пізно на Банковій мало прорвати. І прорвало саме зараз.
   Тепер про Михайлову. Найперше, вона мені абсолютно не цікава, особливо після сьогоднішніх коментарів. Я й понад два тижні тому писав не про неї, а про виходку Соколової та те, як нам пробують залишити лише сміття на телемарафоні й олігархічних прихвостнів. Уся реакція була розіграна владою. А якщо якась особа в упряжці Єрмака, то мені від цього ні холодно, ні жарко. Бо я дуже добре розумію, хто замовник. У них зараз ціла серія різних брутальних та бандитських атак. А ви думаєте, історія з фальсифікацією справи проти Ярини Ар'євої саме зараз - це не з тієї ж самої опери? Їхній рідні ще й машину спалили...
   І всі ці консолідовані заяви слуг в стилі Безуглої, Михайлової, Литвина та інших із брутальним розколом суспільства на своїх і не своїх - це ж також уже було. І робив це саме янукович.
   До речі, в януковича, дорогою якого так незмінно рухається Зеленський, були ті самі виконавці. Просто згадайте, хто вперше привів на акції опозиції тітушок - їх лише після того першого разу стали так називати. Ні, автор ідеї не міністр захарченко, а політтехнолог Петров. От згадайте їхній шабаш проти Яценюка на мітингу опозиції. Вони тоді не лише всіляких зайців бутафорських на бетеері тягали, але й на пропозицію технолога вперше привели на Михайлівську площу тітушок. Сьогодні той самий промосковський Петров працює на Зеленського й Єрмака і разом зі співучасником Івановим організовують наймерзенніші інформаційні помийки та інші провокації. Мені вже пишуть, що цих тітушок найняв той самий суб'єкт, що й багато років тому виводив їх проти опозиції при януковичі.
   А що потім з януковичем сталося? Мені сьогодні, до речі, чимало людей повторили ту саму фразу: зелені так бісяться, бо відчувають, що наближається їхній кінець...
   На прохання радіо Прямий ФМ та Олександра Близнюка записали повний виклад події та моєї оцінки щодо виконавців, організаторів і замовників:
    Дякую всім друзям за підтримку. А боти нехай собі казяться. Не відповідайте їм. Я ж уже писав: боти ж не люди, а тролі - нелюди. Та ще й за викликом. Нема потреби на них звертати увагу. Дали команду, вони гавкають, скажуть "відбій", замовкнуть в одну мить, як це вже було два тижні тому.
⚡️ Дмитро "Калинчук" Вовнянко, воїн ЗСУ: - Як би зараз не виправдовували напад на Тараса Чорновола (а виправдовувачів, як водиться, не бракує), мала місце розправа. Розправа за слова. Хтось вирішив, що на слова відповідати можна не словами, а кулаками.
   А це, скажу я вам, дуже заразна штука. Запам'ятайте мої слова! Ця розправа - не остання. Будуть инші. Затикати роти кулаком дуже захоплює. Це...
   Знаєте? Я щось не пригадую, аби Олег Гладковський влаштовував розправи над тими, хто розніс побрехеньку про "свинарчуків". Я не пригадую розправ над тими, хто хейтив Яресько, наприклад. Тощо й тощо.
   Зате я пригадую, як вата з днр заявляла: "Якої свободи слова тобі треба? Не кажи зайвого - і не потрапиш на підвал". Зрозуміли? Не кажи зайвого... Бо говорити право має лише той, у кого сила. Для розправи.
   Скажу так. Депутат Безугла заявила, що "порохоботи мусять зникнути", себто закликала до фізичних розправ над своїми політичними опонентами. І одразу ж стався напад на Тараса Чорновола.
    В інтересах влади зробити так, аби напад на Тараса Чорновола був розслідуваний і нападники постали перед судом. Якщо цього не станеться, владі буде дуже важно довести, що напад на Чорновола і слова Безуглої не пов'язані.
А їй нагадають про все це. Не один раз.
Тг-канал "Печера дракона".
.
⚡️ Олександр Бригинець, екс-нардеп: - Читаю про те, що Чорновола "принизили", і думаю, до чого ми дійшли…
   Ми говоримо, що напад 5 на 1 це приниження одного, хоча завжди й у всі віки це було навпаки!
Напад групи молодиків на одного, старшого чоловіка — це справді геройство?
Неможливість одного 60-річного чоловіка протистояти групі молодиків - це приниження?
   Поки що я бачу лише всі ознаки приниження, що його пережило наше суспільство, яке треба перевертати з голови на ноги.
   Зеленосотенці шикуються… суспільство мовчить.
Неначасі?
   Зеленський — інкарнація януковича.
Обидва вони певний час діяли инакше, ніж хотіли, приховуючи сутність.
   Обидва мали значну, але пасивну суспільну підтримку, а як доходило до активної — наймали тітушню в прямому і переносному сенсі.
   Обидва вдавали евроінтеґраторів і демократів, але роги з них перли звідусіль!
Їх не пострижеш…
   І напад на Тараса Чорновола — черговий доказ.
Не перший і не останній.
На жаль, раніше було і далі буде.
   Важко битися мечем, який розїдає іржа.
Головне, встигнути перемогти paшиcтiв до того, як зелена іржа з‘їсть меч.
Мета зрозуміла — заткнути рота тим, хто говорить. Розізвати суспільство, активізувавши свій електорат.
Але це не вдасться, бо ламати суспільство може той, хто йде вгору, а той, хто падає, може лише забитись… дуже.
1️⃣ Є групи людей, які збираються, щоб силою протистояти владі, змінивши її на иншу, — це революціонери, заколотники, повстанці чи путчисти, влада проти них застосовує наявні способи боротьби.
2️⃣ Є групи людей, що збираються разом, щоб дати відсіч окупантам, — це добровольці, повстанці чи ополченці, влада їм максимально сприяє.
3️⃣ Є групи людей, які збираються разом, щоб захистити сюзерена, господаря, власника чи замовника, — це робота і називається вона бандит, терорист, влада з такими бореться, бо вони руйнують владну монополію на насилля.
4️⃣ А є групи людей, яких наймає сама влада, щоб нищити опозицію в державі і тримати у страху народ, — це тітушки, таємна поліція, чорносотенці, опричники, вони прямо працюють на владу, застосовуючи самосуд, як форму владного покарання.
   Мені здається, ми в стадії формування четвертого порядку денного.
Встигнути б зупинити…
Тг-канал "Нетелемарафон".

May be an image of 4 people, drink and text

   Володимир Цибулько, політолог: Ну що вам сказати? На четвертому році перебування у владі Зеленський остаточно перетворюється в януковича, правда, вже з новими тітуханами! Напад на Тараса Чорновола зараз оголив усе люте беззаконня, в яке кинули країну зєрмаки. Схоже, що неспроста вони почали закручувати громадянський конфлікт. Вони реально розуміють, що партія слуга народу фактично дискредитована, тому треба симтемні партії вкинути у вир громадянського конфлікту. Але зараз, у випадку з Тарасом Чорноволом, ми побачимо фактично завершальний етап перетворення правоохоронної системи у владоохоронну!

   Вона вже такою була, але якось соромʼязливо звільняла від відповідальності як не Трухіна, то Шуляк! Шуляк згадую у контексті нападу на журналіста в Народичах минулого року, де фактично з її згоди, можливо мовчазної, відібрали камеру в журналіста місцевого видання. Зараз поліція включить дурня, слідство "не зможе встановити нападників" і т. і.

    Але політична вина все одно на Зеленському! Насправді причина, нібито напад за Михайлову, а вона частина політпроєкту Притули і Стерненка, створює ситуацію, коли ці персонажі, отримавши політичну легітимацію, гарантовано потраплять під бумеранг нинішнього нападу на Тараса Чорновола. Гарантовано, бо молодші знатимуть, як Притула зі Стерненком на аддмінресурсі Банкової перлися у владу, і візьмуть собі за правило подібне фізичне насилля! Головне, що ці покидьки не атакують жодного колаборанта з опзж, цим живеться за Зеленського привільно й сито, але нападають виключно на націонал-демократів! Тут вони з путіноїдами вірні союзники!


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ