На водних об'єктах Запоріжжя заборонені навігація для маломірних суден і вилов біоресурсів

За матеріалами інтернет-видань 27.03.2022 846

За повідомленням офіційного сайту Запорізької ОДА, забороняється переміщення маломірних суден на водних об’єктах області через окуповану  частину узбережжя р. Дніпро та Каховського водосховища. Зазначені обмеження необхідні задля оборони території області з боку Збройних Сил України та Національної гвардії України.
Разом з переміщенням  заборонено вилов водних біоресурсів шляхом промислового та любительського (спортивного) рибальства на водних об’єктах Запорізької області (Каховське та Дніпровське водосховища, річка Дніпро). Промислове та любительське рибальство на інших водних об’єктах - ставках, озерах, малих річках - дозволено.
Обласна влада зазначає, що  відсутність цивільних осіб на річці Дніпро та водосховищах - це  важлива умова для виконання необхідних заходів щодо охорони об’єктів, розташованих на узбережжі Каховського та Дніпровського водосховища, річки Дніпро. Також варто знати про вірогідність розміщення ворогом мін на водних об’єктах та мінування прибережних територій. Тому жителі області мають усвідомлювати, що на тимчасово окупованих  територіях шляхи під’їзду та узбережжя ставків та малих річок можуть бути небезпечні. Тому заради безпеки життя варто утриматись від їх відвідання.

  • Дотримання обмежень будуть контролювати співробітники водної поліції та Запорізького рибоохоронного патруля.
  • За порушення вимог розпорядження у воєнний час передбачена кримінальна відповідальність, а також вилучення маломірних суден для потреб Збройних сил України.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ