На засіданні Кабміну ухвалено пролонгацію на 1 рік термінів кредитування для аграріїв

За матеріалами інтернет-видань 29.01.2024 373
На засіданні Кабміну ухвалено пролонгацію на 1 рік термінів кредитування для аграріїв

Як повідомив Тарас Мельничук: КМУ 🇺🇦 ВРУ, постійний представник КМУ у ВР, до 31.03. 2025 пролонговано строк кредитування субʼєктів підприємництва - сільськогосподарських товаровиробників за укладеними кредитними договорами.

Таким чином, внесено зміни до Порядку надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва і запроваджено механізм надання часткових гарантій банкам за кредитними зобовʼязаннями субʼєктів малого і середнього підприємництва, що провадять діяльність у галузі сільського господарства, відповідно до ЗУ «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві».
За словами Тараса Мельничука, викладено в новій редакції термін «зона високого воєнного ризику», яка передбачає часове розширення дії пільгових умов Порядку надання фінансової державної підтримки на таких територіях з одного року до трьох.
Крім того, внесено зміни до Порядку реалізації експериментального проекту з верифікації суб’єктів агропромислового комплексу в умовах воєнного стану задля унеможливлення зловживань субʼєктами агропромислового комплексу при експорті окремих видів сільськогосподарської продукції. Розширено перелік підстав для виключення субʼєкта АПК із переліку верифікованих субʼєктів АПК.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ