Нафтові котирування зростають слідом за цінами на газ

За матеріалами інтернет-видань 17.09.2021 223

Біржові нафтові котирування вчора прискорили зростання та подорожчали ще на 3% слідом за стрімким підвищенням цін на газ та на тлі повільного відновлення видобутку нафти й скорочення запасів нафти і бензину у США. Основною причиною зростання котирувань залишаються наслідки урагану Іда, який наприкінці серпня завдав збитків нафтовидобувним підприємствам у Мексиканській протоці США, внаслідок чого видобуток нафти зменшився на 1,7 млн барелів/добу, а переробка – на 2,1 млн барелів/добу. Відновленню роботи заважає новий ураган Ніколас, який накрив Техас та Луїзіану, внаслідок чого без світла залишається велика кількість будинків та підприємств. Джерело Зернова біржа.

За тиждень видобуток нафти у США виріс на 100 тис барелів/добу. Наразі в регіоні не працюють майже 40% видобувних виробництв. За оцінками енергетичної асоціації ЕІА, сукупні збитки для американського видобутку внаслідок урагану склали біля 30 млн барелів, а повне відновлення можливе на початку жовтня.

Бурхливе зростання цін на газ в Європі також підтримує ринок нафти. Вчора жовтневі ф’ючерси на газ на нідерландському хабі TTF сягали 970 $/тисячу кубів, що у 4 рази перевищує торішню ціну. Але перед завершенням сесії ціна знизилася до 800 $/тисячу кубів, що відповідає рівню закриття попередніх торгів. Зростання цін на газ є важелем тиску на європейську владу з боку Росії, яка за останні три місяці значно скоротила поставки з метою прискорення запуску в експлуатацію Північного Потоку 2. Повільні темпи закачування газу у підземні сховища, а також морозна зима також підтримуватимуть ціни на газ на високому рівні, що сприятиме зростанню цін на нафту, яка є альтернативним джерелом опалення.

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ