Найважливіше сьогодні - люди, які нас обороняють

За матеріалами інтернет-видань 09.10.2024 42
Найважливіше сьогодні - люди, які нас обороняють

 

   У мене складається враження, що є намагання вибудувати для тиловиків якусь стіну, через яку б не пробивався дійсний досвід і переживання людей, що безпосередньо перебувають у війні. Прояви цього ми зараз кругом спостерігаємо. Це і дискусії, чи етично публічно показувати фото жертв війни, чи не занадто це травматично. І розповіді, як обмежені ресурси країни треба марнувати на тих, кого ще треба переконувати бути громадянами.

   Ольга Лень, "Еспресо".

   Я навіть думаю, що більшість цих речей люди роблять не з руйнівною метою, а ніби як з хорошими намірами. Але упускають з уваги, що результати можуть бути руйнівні!

Тому що єдине, що дійсно важливе, — це ті люди, які нас боронять. Їхній душевний комфорт і їхні потреби першочергові. І докладати зусиль треба, щоб саме вони не втрачали мотивацію воювати й відчували підтримку.

   І головне, щоб саме вони не вважали, ніби суспільству на них і їхній досвід байдуже, бо це суспільство більше переймається, як захиститися від страшного, боїться психічної травми, чи думає, як щось там забезпечити втікачам за кордон. Тому що коли таке враження у наших захисників виникне, то вони можуть почати думати, чи варто нас захищати.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ