Нардеп «слуг» Людмила Марченко за хабарі переправляла ухилянтів за кордон

За матеріалами інтернет-видань 06.07.2023 475
   Учора детективи НАБУ затримали помічника народного депутата "слуг народу" Людмили Марченко під час отримання хабаря у 3500 доларів за оформлення чоловіку дозволу на перетин державног кордону, буцімто як волонтеру, за системою «Шлях».
   Вирішується питання висунення підозри та затримання самої Марченко. Оскільки директор НАБУ С. Кривонос та голова САП О. Клименко зараз знаходяться у відрядженні у Брюсселі, питання санкції на затримання "слуги народу" може вирішити тільки генеральний прокурор. Як відомо, закон про зняття депутатської недоторканості ухвалений із обмеженнями, і навіть за наявності доказів проти народного депутата слідчі змушені чекати на спеціальний дозвіл від вищого керівництва.
   За даними слідства, Людмила Марченко поставила на потік оформлення дозволів на перетин кордону по системі «Шлях», під виглядом сприяння волонтерам. Але слідство знайшло докази, що це робилось за хабарі.
   Будемо чекати на найближче судове засідання, і будемо чекати на реакцію влади, президента України Володимира Зеленського, керівництва фракції та партії "слуг народу", санкцію генерального прокурора на затримання Людмили Марченко.
   Влада має сказали своє слово. Адже, використовувати повноваження "слуг народу" для ухиляння від мобілізації - це особливо цинічний злочин, який має отримати не лише визначене Кримінальним кодексом України покарання, а і моральний осуд сусаільства.
   Юрій Бутусов, військовий експерт, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ