Нардепи-рекордсмени за кількістю помічників - по 31-му

За матеріалами інтернет-видань 27.09.2024 39

Особливо резонансною стала його пропозиція щодо законопроєкту, який дозволяв бойовим командирам вбивати військовослужбовців для припинення порушення.

    Олександр Герега

   Народний депутат України Олександр Герега, який перебуває у депутатській групі “За майбутнє”, відомий як власник мережі гіпермаркетів “Епіцентр К” та “Нова лінія”, має 31 помічника. За інформацією журналістів, цей депутат відзначився регулярними пропусками парламентських засідань — за період із початку 2022 року до травня 2023-го він пропустив близько 40% голосувань.

   Окрім цього, журналісти “Радіо Свобода” встановили, що після анексії Криму у 2014 році Герега продовжував вести бізнес на тимчасово окупованому півострові, а також мав компанію в Московській області. Додатково з’ясувалося, що вже після початку повномасштабної війни Росії проти України його бізнесові структури на Донеччині були перереєстровані під російське законодавство.

   Віктор М’ялик

  У депутата групи Віктора М’ялика також нараховується 31 помічник, як і у його колеги Гереги. М’ялик обіймає посаду в комітеті з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Показовим інцидентом став випадок, коли він підключився до одного із засідань комітету, перебуваючи в перукарні. У кінці 2022 року нардеп підтримав голосування за містобудівну реформу, яка викликала резонанс через те, що сприяла інтересам забудовників і значно обмежувала вплив громадян на процес відбудови країни.

   Окрім того, Віктора М’ялика підозрювали в ухиленні від сплати податків на суму, що перевищувала 97 мільйонів гривень. За даними слідства, будівництвом житлових будинків політик займався ще з 2012 року, тобто задовго до того, як офіційно почав свою підприємницьку діяльність. Проте суд виніс рішення на користь нардепа, виправдавши його за цими звинуваченнями.

Згідно з декларацією за 2019 рік, Віктор М’ялик володів понад 150 квартирами, а також значною кількістю нежитлових приміщень, паркомісць і гаражів.

   Олександр Фельдман

   Ще один депутат із 31 помічником — Олександр Фельдман із групи “Відновлення України”. Відповідно до даних, оприлюднених рухом ЧЕСНО, з початку 2022 року і до травня 2023 року Фельдман пропустив 68% голосувань у Верховній Раді.

   Окрім того, Фельдман долучився до групи депутатів, які звернулись до Конституційного суду з вимогою перевірити конституційність окремих положень антикорупційного законодавства. Це звернення призвело до резонансного рішення суду, за яким було скасовано відповідальність за подання неправдивих даних у деклараціях, а також скасовано електронне декларування майна посадовців.

В кого серед депутатів найбільше помічників

Інфографіка від ЧЕСНО

   До Конституційного суду разом із Фельдманом подання подав Віктор Чорний, представник депутатської групи “Платформа за життя та мир”, який має 29 помічників.

   У фракції “Батьківщини” найбільше помічників має Валерій Дубіль — 30. Політик також не може похвалитися високою активністю: з початку 2022 року до травня 2023 року він пропустив понад половину голосувань у парламенті.

   У фракції “Європейської солідарності” за кількістю помічників лідирує Михайло Бондар, в нього 28 помічників. У групі “Довіра” 27 помічників має Роберт Горват, який підтримав суперечливу містобудівну реформу. Цю ж реформу підтримав Віктор Бондар, який серед безпартійних депутатів має найбільше помічників — 18. У “Голосі” за кількістю помічників лідирує Соломія Бобровська. Вона має 19 помічників.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ