Наша Незалежність в окопах на всіх напрямках: привітання президента Зеленського

За матеріалами інтернет-видань 24.08.2024 111

 

Київ, Майдан незалежності
Фото: Getty Images

   Президент України Володимир Зеленський привітав весь народ із 33-м Днем Незалежності та подякував усім, хто стоїть на захисті свободи і майбутнього нашої держави.

  Своє звернення до народу президент записав на Сумщині біля річки Псел, що поряд із кордоном Курської області рф.

   Марта Бондаренко, "Факти".

   За словами Зеленського, то, хто хоча б раз побачив Україну, то неодмінно в неї закохується, а той, хто хоча б раз тут побував – повернеться. Нашу країну ні з чим не можна сплутати.

Звернення Зеленського до Дня Незалежності 2024

Володимир Зеленський нагадав, що 913 днів тому розпочався напад росії на Україну. Та український народ вміє повертати “борги”. А тому, той, хто зичив нам лиха, отримає його у себе вдома з відсотками.

І це не пророцтво, не зловтіха, не сліпа помста – це закономірність, справедливість, бумеранг для зла, наголосив президент Володимир Зеленський.

– 913 днів тому, зокрема й через Сумщину, росія пішла на нас війною. Те, що ніс на нашу землю ворог, тепер вернулося в його дім. І той, хто хотів перетворити наші землі на буферну зону, має думати, аби його країна не стала буферною федерацією, – заявив очільник держави у своєму зверненні до Дня Незалежності.

   За словами президента, це відплата за наших мирних громадян, на яких летять КАБи й Кинджали, за наших посивілих батьків, за наших дітей, що змушені навчатися під землею. За всіх наших людей, які б воліли ніколи в житті не знати назви таких проклятих місць, як: Саваслейка, Оленья, Енгельс.

   Володимир Зеленський наголошує, росіяни повинні знати, що в кожну точку їхньої країни, яка є джерелом небезпеки для українців, рано чи пізно прилетить наша відповідь.

– Вицвілі очі їхнього начальника (путіна) сприймають весь світ сірою зоною. Та ми не дамо перетворити на сіру зону землі, де по праву має бути синьо-жовтий прапор. Не буде хворий дід із Червоної площі, який постійно погрожує всім червоною кнопкою, диктувати нам якісь свої червоні лінії, – рішуче заявив Володимир Зеленський

   Лише українці мають право вирішувати, яким шляхом нам йти.

   Операція в Курській області показує усьому світу, як путінська росія ставиться до свого населення, коли російські військові мародерять свої ж магазини. І так само весь світ бачить, як наші воїни дають місцевим людям воду, їжу, ліки, а ті відповідають: Добре, що тут тепер ви, а не кадирівці.

                Україна об’єднує світ

   За словами президента, 33 роки тому Україна відродилася на картах світу, а сьогодні підкорює серця та надихає сміливістю весь світ. Слугує прикладом, як не боятися Путіна, і об’єднує Землю довкола свого українського світогляду.

– У XXI столітті терористи мають спочивати у Гаазі, а не на Валдаї (резиденція путіна). І на кожному континенті тепер кажуть: Ukraine must win (Україна має перемогти), – наголошує очільник держави.

   Щодо операції в Курській області, то він зауважив, що Україні не бракує чужих областей, нам потрібен лише мир та спокій вздовж усього нашого кордону протяжністю 6 992 км.

Наші захисники на плечах тримають незалежність України

   Володимир Зеленський заявив, що коли у 2022 році стала потреба захищати Україну, то всі наші воїни коротко сказали “плюс”. Відтоді 913 днів поспіль наші оборонці “мінусують” окупантів.

За його словами, лише українські захисники знають, скільки за тією сухою статистикою російських втрат стоїть надважкої роботи, поту і крові. Тільки наші воїни насправді знають, що означає тримати позиції. Що таке, коли цілий день криє ворожа арта і авіація. Що таке стояти міцно, попри те, що орки сунуть.

Зеленський подякував усім українцям, які допомагають нашій армії і нашій державі тут в Україні, за кордоном та навіть на окупованих територіях.

– Україна у кожному з нас, незалежність у кожному з нас. А коли ми об’єднані, то здатні перемагати. Це довело 24 лютого. Довів 2022 рік. 2023-й. Доводить і цей рік. Ми вистояли, стримали і дали відсіч ворогу. А тепер робимо це на його болотах. Вранці 24 лютого незалежність була у наших поглядах, а сьогодні незалежність в окопах на всіх напрямках, у наших містах та селах, – наголосив президент Володимир Зеленський.

   На його думку, незалежність – це клятва ніколи не забути полеглих героїв. Незалежність має присмак диму і пилу на полі битви та в цивільному житті. Незалежність спускається в укриття під час тривоги, щоб вистояти і піднятись на гору, і знову сказати ворогу, що у нього нічого не вийде.

Не зможете. Не переможете. І будете за все відповідати. Так відчувається нами свобода. Так виглядає Україна. Так виглядає незалежність. З Днем Незалежності, українці й українки! Слава Україні!


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ