НАША ПОРАДА, ЯКА НА ЧАСІ: КАПУСТА НА ЗБЕРІГАННІ

За матеріалами інтернет-видань 30.10.2024 147
 

ДЛЯ тривалого зберігання обирають тільки пізньостиглі сорти. Їх легко впізнати за темно-зеленим забарвленням, головки тверді, листки не розпадаються. Покривних листків має бути чотири-п’ять штук, і головка має бути обрізана з виступом на 2-3 см.

Чудовий ефект дає припудрювання капусти подрібненою крейдою. Вона, як і захисне листя, не дасть потрапити бактеріям усередину.

Також важливу роль відіграють вентиляція і температура повітря у приміщенні. Оптимальна — не вище 3 градусів тепла. Між капустинами має бути невелика відстань, а ще краще обгорнути кожну в свіжу газету. Друкарська фарба дезінфікує і запобігає розповсюдженню гнилі з однієї головки на іншу.

                                                 (ГАЗЕТА "СІЛЬСЬКІ ВІСТІ")
 

 

 
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ