Наступи окупантів під Бахмутом і Зайцевим відбиті, - зведення Генштабу ЗСУ

09.08.2022 318
На зображенні може бути: 1 особа та на відкритому повітрі
Оперативне оновлення щодо #російського_вторгнення на 06.00, 9 серпня 2022 року.
Слава Україні! Триває сто шістдесят сьомий (167) день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгненню.
На Волинському та Полісському напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала. Підрозділи Збройних Сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з посилення охорони місця білорусько-українського кордону у Брестській та Гомельській областях.
Загроза виконання завдань з ворожим ракетно-авіаційних ударів з території та повітряного простору республіки беларус зберігається.
На Сіверському напрямку ворог продовжує утримувати окремі підрозділи військ Західного військового округу у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Вони проводять показові дії, щоб сколихнути маневр підрозділів наших військ та запобігти їх перекиданню на інші області.
Ворог обстріляв наші позиції зі ствольної та реактивної артилерії села Катеринівка, Середина-Буда та Мезенівка Сумської області. Вів повітряну розвідку біля Гая та Щалихіна.
На Слобожанському напрямку ворог веде боротьбу з метою утримання раніше окупованих кордонів та запобігання наступу українських військових, ворог намагається розкрити розбудову системи оборони наших військ.
На Харківському напрямку окупанти вели вогонь з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Соснівка, Дуванка, Пруданка, Дементіївка, Птомник, Руська Лозова, Черкаські Тишки, Петрівка, Байрак, Старий Салтів, Базаліївка, Коробочкин е, Андріївка, Мілове, Чухуїв, Чепіль. Лідерна повітряна розвідка.
Наніс авіаційний удар поблизу Верхнього Салтіва.
На Слов'янському напрямку рашисти обстріляли з артилерійських систем райони Бражківки, Карнухівки, Сулихівки, Нової Дмитрівки, Протопопівки, Адамівки, Залимана, Мазанівки та Долини.
На Донецькому напрямку за підтримки оперативно-тактичної та армійської авіації ворог веде наступальні бої на Бахмутському та Авдіївському напрямках, намагається витіснити наші підрозділи із займаних позицій артилерійським вогнем.
На Краматорському напрямку ворог обстріляв Григорівку, Сіверськ, Верхнокам'янське, Закітне та Івано-Даріївку.
На Бахмутському напрямку зафіксовано ворожий артилерійський вогонь у напрямку Соледара, Кодема, Білохорівки, Бахмутське, Вижимки, Вершини. Біля Вершини, а також Зайцеве, Дачі, Бахмута, Яковлівки та Спірне ворог застосував авіацію.
Окупанти намагалися відбити позиції у районах населених пунктів Івано-Дар'ївка, Веселе, Яковлівка та Бахмут. Українські воїни застосували вогонь у відповідь та змусили окупантів втікати. З таким же результатом ворог здійснив наступ поблизу Зайцеве.
На Авдіївському напрямку зафіксовано обстріли поблизу Водяне, Піски, Невельське, Новоселівки, Красногорівки та Балки Суха Балки. Ворог вдарив по районах населених пунктів Маринка, Красногорівка, Новоселівка, Авдіївка.
Ворог вів наступальні бої під Красногорівкою та Авдіївкою, успіху не мав, пішов.
На Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстріляли райони населених пунктів Володимирівка, Павлівка, Оріхів, Шевченківське, Гулайпільське, Новоданилівка, Степногірськ, Ольхів, Кам'янське та Новосілка. Авіаудари зафіксовано поблизу Велики Новосілки, Щербаки та Новосілки.
Наші захисники нейтралізували розвідувальні групи в районах Велика Новосілка та Времівка.
На Південнобузькому напрямку ворог проводить оборонну операцію. Активно використовує армійську авіацію. Щоб сколихнути наші війська, здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Прибузьке, Посад-Покровське, Лупареве, Українка, Луч, Мирне, Благодатне, Новоросійське, Широке, Партізанське, Плотницьке, Білогірка, Осокорівка.
Наніс авіаудари поблизу Білої Криниці, Андріївки, Осокорівки та Ольгини.
Очолював повітряну розвідку БПЛА в районах Білогірки, Мурхівки, Новоолександрівки, Шевченкове та Миколаївки.
Два носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр" знаходяться у водах Чорного моря в готовності до застосування високоточної зброї.
Авіаційне угруповання ворога веде системні бої за утримання сухопутних груп. Зусилля зосереджені на пошкодженні військових об'єктів на Донецькому напрямку.
Українські авіаційні та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують вдало завдавати вогневим пошкодженням скупчень живої сили, військової техніки російських окупантів та складів Внаслідок втрат особовий склад ворога на багатьох напрямках відмовляється воювати та вдається до диверсій.
Віримо в ЗСУ! Разом переможемо!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ