Наступи орків у районах Бахмута, Красногорівки, Авдіївки відбиті - Генштаб ЗСУ

За матеріалами інтернет-видань 13.08.2022 467
На зображенні може бути: 3 людини, літальний апарат, військова форма та на відкритому повітрі
Оперативне оновлення щодо #російського_вторгнення на 06.00, 13 серпня 2022 року.
Слава Україні! Триває сто сімдесят перший день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгненню.
Ворог зосереджує зусилля на встановленні повного контролю над територіями Луганської та Донецької областей, утримання тимчасово захоплених районів Херсонської області та частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей, створення сприятливих умов для відновлення наступу на певних напрямках, а також блокування морських комунікацій України в Чорному морі.
На Волинському, Полісському та Сіверському напрямках істотних змін немає. Ворог обстріляв зі ствольної артилерії територію поблизу Сеньківки та Хремяча Чернігівської області та Басівки та Кіндратівки Сумської області.
На Харківському напрямку ворог продовжував атакувати цілі в районах Харкова, Уди, Деменціївка, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Великі Проходи, Прудянка, Протопопівка, Петрівка, Старий Салтів, Верхній Салтів, Моспанове та Коробочкине се тліменти на Харківському напрямку. Наніс авіаудари поблизу Старого Салтіва та Моспанове.
На Слов'янському напрямку зафіксовано обстріли поблизу Долина, Бражківки, Норцівки, Дібрівне, Мазанівки та Богородичне. Під Залиманом знову запрацював ворожий літак.
На Краматорському напрямку ворог обстріляв райони Краматорська, Верхньокам'янська та Григорівки зі ствольної та реактивної артилерії.
Наступальними та штурмовими діями підрозділи ворога намагалися просунутися на напрямках Лисичанського НПЗ - Івано-Дар'ївка та Миколаївка - Вимка. Бої тривають в напрямку Спірне - Івано-Дар'ївка.
На Бахмутському напрямку ворожа артилерія та танки вдарили по Часовому Яру, Берестовому, Бахмутському, Переїзне, Соледарському, Спірне, Роздолівці, Яковлівці, Вершинському та Зайцеве. Авіаудари зафіксовано поблизу Яковлівки, Весела Долина, Зайцеве, Бахмута та Соледара. Ворог здійснював штурми на напрямках Покровське – Бахмут, Відродження – Вершина, Вуглегірська ТПП – Зайцеве, успіху не мав, відступив.
На Авдіївському напрямку окупанти обстріляли зі ствольної та ракетної артилерії райони населених пунктів Курахове, Нью-Йорк, Невельське, Первомайське, Опитне, Мар'їнка, Водяне, Краснохорівка та Новобахмутівка. Біля Мар'їнки збили штурмовий літак.
Окупанти вели наступальні бої в напрямку Новоселівка Друха - Красногорівка та Спартак - Авдіївка, невдало і були відштовхнені. Бої тривають на Донецько-Піському та Новоселівсько-Олександропільському напрямках.
На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстрілював позиції зі ствольної, реактивної артилерії та танків у районах Володимирівки, Павлівки, Пречистівки, Вугледар, Богоявленка, Новопілля, Залізничне, Уляйпільське, Ольхівське, Шевченське населені пункти Ко, Бурлацьке, Новосілка, Дрожнянка та Новоданилівка. Наніс авіаудар по Новосілкій області.
У напрямку Сторожове - Новосілка наші воїни успішно зупинили наступ ворога та відштовхнули окупантів назад.
На Південнобухському напрямку ворог обстріляв з танків та артилерії в районах Посад-Покровське, Степова Долина та ще 27 населених пунктів.
Ворог намагався вести наступальний бій у напрямку Сухи Ставок - Лозове, але безуспішно відступив.
Наніс авіаудари поблизу Осокорівки та Андріївки.
Продовжило проведення повітряної розвідки БПЛА.
Два крилати ракети-носія морського базування готові до використання у водах Чорного та Азовського морів.
Загроза ракетних ударів по військових об'єктах та об'єктах критичної інфраструктури на території України зберігається. Не ігноруйте сигнали повітряних тривог та довіряйте лише перевіреним джерелам інформації.
Віримо в ЗСУ! Разом ми переможемо!
Слава Україні!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ