Наступний страйк фермерів Польщі анонсований на 20 березня

За матеріалами інтернет-видань 10.03.2024 796
Наступний страйк фермерів Польщі анонсований на 20 березня

Stanisław Barna, fot. PAP/Paweł Supernak

 

Як пише Farmer.pl,  минулої суботи відбулися переговори польських фермерів  із прем’єр-міністром Дональдом Туском.
Один із учасників переговорів заявив, що в понеділок продовжить роботу робоча група. Вона складається з представників Міністерства сільського господарства та розвитку села та 10-и обраних представників фермерів. Йтиметься про  уточнення рішень, включаючи компенсацію.
Польські мітингарі проанонсували наступну акцію протесту, яка триватиме по всій Польщі 20 березня з 7.00 до 19.00.

"Люди не підуть на роботу, діти не підуть до школи, але вибору у нас немає, бо наші господарства на межі банкрутства. Нам дуже прикро за незручності, ми два місяці стоїмо на барикадах і не маємо жодних результатів", - сказав Станіслав Барна.
 

Учасник переговорів Веслав Гринь підкреслив, що якби у Польщі були ефективні порти та колії, то пропозиції Прем’єр-міністра були б хороші.

"Наші порти пристосовані для експорту лише наших надлишків. Цинізм ситуації ще й у тому, що до нас все ще йде російська продукція. Кожен другий огірок у Броніше, ймовірно, родом з Росії. Не можна однією ногою мало не воювати, а іншою імпортувати продукти, бо це аморально", - зазначив фермер.

На думку одного із учасників зустрічі Себастьяна Дзямскі, суботні переговори нічого не зрушили, бо  нічого конкретного не сталося.

"Сьогодні я, на жаль, ні з чим повернуся до своїх фермерів із Великопольщі. У мене є звернення до уряду: почніть нарешті діяти!" – закликав фермер у виданні Farmer.pl.


 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ