Наступних поколінь українців може не бути

За матеріалами інтернет-видань 18.06.2023 530
Наступних поколінь українців може не бути
А тепер про контрнаступ. Коротко і доступно.
Штурм - це втрати. Великі втрати. Смерті військових, які у буквальному сенсі вигризають кожен сантиметр землі. Смерті цивільних, які гинуть між двома вогнями. Їх спалюють, обстрілюють, катують і затоплюють.
Як би вам не хотілося зараз це читати, ми ще довго виловлюватимемо спухлі тіла в морі, розгрібатимемо залишки кісток серед уламків спалених будинків, розкопуватимемо безіменні могили, схожі більше на купки глини, знаходимемо братські запоховання, закидані ворогом нашвидкоруч після розстрілу, тортур українських полонених.
Ми з вами століттями боротимемось із наслідками бойових дій на території України, а найгірше - що ми боротимемось із сьогоднішньою бездіяльністю деяких українців. Соромно визнавати, що подекуди іноземці більше переживають та допомагають чим співгромадяни. Коли перші донатять та пересилають необхідне заокеану, часто другі розводять ср@чі в інтернеті та постять мемчики.
Контрнаступ - це не смішні меми про руських ваньок, не радісні пости про акулу, не кумедні картинки про херсонські кавуни чи пляж у Криму. Це відвойована земля, облита кров‘ю українців та окупанта, кров і піт, змішані у лютих боях із загарбником, це сотні втрат, тисячі поранених, втрачених кінцівок, уламків від снарядів у тілах та щонайменше кантузій. Це наслідки з якими боротимуться наші внуки, якщо вони будуть, звісно.
Зараз напишу те, що давно пора було. Наступних поколінь українців може не бути. Не буде моїх дітей, ваших внуків. Нас з вами не буде, якщо ми продовжимо надалі плисти за течією і чекати довгообіцяного контрнаступу. Контрнаступ має починатися з кожного з нас. Бездіяльність у час війни - злочин. Прикро бачити, як більшість людей забула про війну. Так, справді забула. Згадайте себе перші місяці наступу, і тепер. Бачите різницю? А на фронті різниці немає, військові як і тоді щодня боронять країну, ціною власних життів. І смертей все більше, сил все менше.
Майте розум, майте відповідальність. Зрозумійте, що через бездіяльність, ваше місто може стати схожим на Бахмут, Маріуполь, Вугледар. Ворог не зупиниться. Тому і нам не треба зупинятися. Допомагати, донатити, підтримувати всіма можливими способами.
Всім кому хочеться щасливих, мирних ранків, хто пише красиві пости про перемогу, хто зустрічається на каву і обговорює успіхи ЗСУ, рекомендую долучитися до боротьби. Допомагайте та залучайте знайомих. Майте повагу, мовчіть, не радійте завчасно, ви не знаєте скільки за кожним відвойованим метром землі полягло Героїв України. І скільки ще поляже…
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ