НАТО ЗАПРОШУЄ УКРАЇНСЬКИХ ІНСТРУКТОРІВ

За матеріалами інтернет-видань 29.07.2023 346

 

Резніков: НАТО хоче перейняти досвід українських ССО. "Такого у світі не вміє ніхто"

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що українськими спецпризначенцями захоплюються в країнах НАТО. За його словами, одна з країн Альянсу хоче, щоб після перемоги України українські інструктори там проводили навчання.

За словами Резнікова, під час міжнародних зустрічей на рівні міністрів оборони в делегаціях Великої Британії, США та Нідерландів є ветерани-спецпризначенці, які завжди передають через нього вітання своїм українським колегам.

Резніков: особливо активними "лобістами" є представники Великої Британії 

Як розповів міністр оборони, британські інструктори кажуть, що після перемоги України вони братимуть від українських інструкторів науку. "Адже те, що вже вміють ваші хлопці, у світі не вміє ніхто!", — цитує Резніков. Про це повідомляє Міноборони України.

Резніков додав, що НАТО утворилося, щоб стримувати "агресію російської імперії, яка тоді називалась Радянський Союз". "Сьогодні в НАТО вже почали усвідомлювати, що Україна — єдина країна у світі — не держава-член Альянсу, що має реальний бойовий досвід, як бити росіян", — наголосив він.

Додамо, міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес в коментарі Sky News заявив, що Україна стала "бойовою лабораторією" як для власне української армії, так і для її західних партнерів. Він зазначив, що українцям та їхнім західним союзникам доводиться експериментувати з новою зброєю та технологіями для боротьби з росіянами. За його словами, "жага виживання" змусила українців відмовитися від норм і правил мирного часу, щоб випробувати нову зброю і модифікації, пропоновані союзниками. Це вигідно і самим союзникам України.

"Їм довелося ризикувати і експериментувати з речами, про які вони могли не знати, працюють вони чи ні, і вони стали бойовою лабораторією для своїх власних сил, і це вказало нам шлях. Я шкодую про обставини, за яких це мало статися, але це показало, як потрібно діяти в 21 столітті на новому полі битви", — сказав Уоллес.

Зеленський розповів, у яких операціях брали участь воїни ССО

Володимир Зеленський заявив, що бійці ССО завдають особливо відчутних ударів по росіянах і брали участь у ключових бойових операціях під час повномасштабного вторгнення рф. "Сили спеціальних операцій — це такий героїзм, про який неможливо розказати всі деталі. Лише через роки, згодом — така специфіка операцій. Хлопці завдають особливо відчутних ударів по російських терористах. З того, про що можна зараз говорити, звичайно, — це участь у ключових бойових операціях. Бахмут, зокрема. Авдіївка, Красногорівка, Марїнка. Соледар. Разом з усіма боронили Київ і Гостомель, і Бучу, і Ірпінь, і Мощун, і Макарів. Острів Зміїний — це теж ССО разом з розвідкою, разом з "альфівцями" та ВМС. Кінбурнська коса. Херсон. Зараз – звільнення Старомайорського. Це теж результат, зокрема, ССО", — заявив президент.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ