Навіщо на ключові посади призначати внутрішніх ворогів? - Тарас Чорновіл

За матеріалами інтернет-видань 02.02.2023 376
На зображенні може бути: 1 особа, собака та на відкритому повітрі
       Учора був не день, а свято якесь. Обшуки за обшуками. І скажіть мені, що все це отак раптово співпало в часі (таке співпадіння можу припустити лише стосовно обшуку в Авакова), а не наслідок отих зірково-смугастих кліщів, якими комусь прихопили оті... Ну, деякі запевняли, що вони залізні.
     Ще один обшук, про політичнй контекст якого поки щось певного сказати не беруся (занадто далеко від сфери моєї компетенції), але щось мені підказує, що там є за що. І головне, що й раніше всі про це добре знали, але чомусь не йшли, не обшукували, не звинувачували... ДБР (татаровське) зранку прийшло з обшуками до керівництва столичної податкової, зокрема, до в.о. голови податкової служби Києва та заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у Києві.
     Там йдеться про незаконне отримання відшкодування ПДВ з держбюджету. Ціна питання - 30 мільярдів гривень! А тепер увага! Цей вид корупції та фінансових зловживань був ПОВНІСТЮ ліквідований в часи п'ятого президента шляхом автоматичної системи, яка цілковито усунула ручки чиновників. Про це заявили не лише наші керівники, але й іноземні лідери, які привітали це значне досягнення тодішньої влади. Але хтось забажав стати новим мільярдером. Зеленський відразу після приходу до влади почав ламати автоматичну систему компенсації ПДВ. Бо що-що, а те, що там криються мільярди, він дуже добре розумів. Заради цього звільнили ряд посадовців, які ще якось пручалися. Ту ж Маркарову, можливо й Гончарука. І все пішло, як при януковичі. Ці 30 мільярдів - це лише одна столична податкова...
     Ага, забув - в Україні більше нема корупції, бо всі корупціонери виїхали з країни. А ті, хто залишилися - це "хороші хлопці", які знають, як розпоряджатися бюджетними мільярдами - не на освіту, медицину чи армію їх же, їй право, витрачати!
       Мені дуже сподобалися оці слова очільника СБУ Малюка (на фото):
«Ми виконуємо завдання, поставлене президентом Зеленським, і синхронно завдаємо глобального удару по внутрішньому ворогу».
     І коли Малюк називає саме "внутрішнім ворогом" усіх тих, кого Зеленський або власними указами, або через слухняного Шмигаля поставив на ці посади, то це цілком вкладається в мою оцінку внутрішньої ситуації в країни. А от який тут резон Зеленського: напризначати внутрішніх ворогів на ключові посади, а потім ставити завдання СБУ наносити по них "глобальний удар"? Агов! У нас країна, а не боулінг.
Хоча, позиція про те, що призначенці Зеленського є внутрішніми ворогами, принципово правильна. Тут Малюк попав у десятку. То, як казав Жванецький: "Може, в "консерваторії" щось треба міняти?"
     Тарас Чорновіл, політолог-міжнародник, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ