НЕ КИЄМ, ТАК ПАЛИЦЕЮ

Микола Ясень 04.09.2023 312

 

У Раду внесли законопроект, що скасовує відстрочку від мобілізації студентам старше 30 років

"Фермер Придніпров"я" на минулому тижні чи не першим звернув уввагу на таке "несподіване" явище, як бажанні багатьох уже доволі дорослих чоловіків здобувати другу, а то навіть і третю вищу освіту. Потяг до знань чи удосконалення своєї освіченості можна і треба лише вітати. Але тільки не сьогодні, написав "Фермер Придніпров'я", коли наша Вітчизна перебува є у стані війни - захищається, ще иточніше кажучи, від окупантів, зарагрбників, звірів і терористів. Бо нас відразу у кількох вишах Дніпра не приховували, звідки у ціілком зрілих "юнаків", що свого часу івстигли здобути ту чи іншу спеціальність у вищих навчальних закладах, набувати раптом нову. Скринька відчиняється елементарно, як говорив доктру Ватца ну, Шерлок Холмс - студентів вузів звільнили від мобілізаційних призоавів на війну. То хіба не можна казати тут про своєрідниїх, більше того "винахідливих" і хитрих ухилянтів?

У Раду внесли законопроект, що скасовує відстрочку від мобілізації студентам старше 30 років

І ось  "Фермер Придніпров"я" немов почули. Щоіно надійшло повідомлення, що у Верїловну Раду внесли законопроект, який скасовує відстрочку від мобілізації студентам старше 30 років. Тобто на "мудреців" пропонують управу. І по ділу: фермерські гос подарства страждпють від того, що їїшіх спеціалістів, від яких залежить виробництво продуктів харчування в Україні,  аж бігом вілправляють на фронти, а знаходяться "розумаки", котрі по суті обманюють державу.

Так от, д Ради внесли законопроект № 9672 про відміну відстрочки від мобілізації для студентів шквіком від 30 років, які здобувають не послідовну вищу освіту, тобто зовсім якусь інушу або другу і дійсно навіть більше.більше.

Документ розміщено на   сайті Верховної Ради .

Зокрема, у законопроекті пропонують додати кілька абзаців до статті 23 закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", а саме;

"Заклику на військову службу з мобілізації, на особливий період не підлягають також: претенденти на професійну (професійно-технічну), професійну передвищу та вищу освіту, які за денною або дуальною формами здобуття освіти отримують рівень освіти, який є вищим за раніше здобутий рівень освіти в послідовності, визначеної Законом України "Про освіту",  якщо навчання було розпочато не пізніше року досягнення претендентом на освіту 30-річного віку , а також докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти..."

У разі ухвалення закон набуде чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування.

Коротше кажучи, "Фермер Придніпров"я" яу у воду дивився. У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що з початком повномасштабної агресії "правова норма опосередкованого уникнення призову на військову службу з мобілізації використана значною кількістю військовозобов'язаних призовного віку, які вже отримали певний рівень освіти, а у 2022-23 роках рышили здобувати, який є рівним, а в більшості випадків навіть нижчим за раніше отриманий освітній рівень".

Так, у 2022 році до навчальних закладів зараховано на навчання 106 771 вступників чоловічої статі призовного віку, які почали здобувати другу освіту.

У 2023 році станом на 28 серпня чисельність таких осіб не менша. Якщо не навпаки.

Адже нардепи зазначають, що "спостерігається суттєве збільшення чисельності літніх віком, але призовного для мобілізації, вступників у порівнянні з минулим 2022 роком".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ