Не передбачені премії для освітян Любимівського ліцею Дніпропетровщини призвели до незаконних розтрат

За матеріалами інтернет-видань 05.09.2023 293
Не передбачені премії для освітян Любимівського ліцею Дніпропетровщини призвели до незаконних розтрат

За повідомленням пресслужби Східного офісу Держаудитслужби,  Любимівський ліцей Дніпропетровщини незаконно витричав бюджетні кошти. Аудитори провели  ревізію фінансово-господарської діяльності Любимівського ліцею Любимівської сільської ради Дніпровського району і виявили порушення. Вони стосувалися видатків, здійснених на оплату праці, на суму 927 тис. грн. Це складає 84% від встановленої суми порушень, що призвели до втрат.
Зокрема, працівникам ліцею виплачувались премії до святкових дат та державних свят, які не передбачені Положенням про преміювання, на суму 502,9 тис. грн, а також нараховано та виплачено надбавки за почесне звання та доплати до мінімальної заробітної плати у завищеному розмірі з нарахуваннями на них на суму 424,1 тис. гривень.
Крім того, внаслідок завищення вартості виконаних ремонтних робіт, закупівлі і списання продуктів харчування з порушенням законодавства та зайвого списання пально-мастильних матеріалів за відсутності підтвердних документів, навчальним закладом допущено незаконних видатків на суму 151,3 тис. гривень.
Неукладання договору оренди щодо надання в користування міні-футбольного поля призвело до недоотримання місцевим бюджетом і ліцеєм доходів.
Водночас контрольним заходом встановлено наявність порушень, що не призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів. А саме навчальним закладом зайво включено до штатного розпису понаднормативні штатні одиниці психолога та соціального педагога, що призвело до завищення потреби коштів субвенції.

 

Ця ранкова інформація була вилучена до кінця робочого дня 5 вересня 2023 року зі сторінок Держаудитслужби у ФБ, телеграмі, офіційному сайті.

Державна аудиторська служба України

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ