Небезпечні пригоди дітей

Микола Ясень 29.06.2022 386
Небезпечні  пригоди дітей

Може, це випадковий збіг відбувається, одначе на Дніпропетровщині в останні дні раз за разом пропадають раптом діти з власних домів. Як от з села на околиці обласного центру за повідомленням поліції безвісті зникав, як крізь землю провалювався, 13 літній підліток Сашко Хорольський. Що поліцію в першу чергу здивувало, так це те, що батьки самотужки не кинулися відразу шукати сина, а до правників за допомогою звернулися лише наступного дня.
Хлопця врешті-решт знайшли, жертвою насилля чи й злочину, як це часто в подібних випадках трапляється, він,  на щастя,  не став. А ось на рік молодший інший Сашко – Сашко Шишкін – у селі Знаменівка велосипедом подався на водойму купатися-загорати, але ні ввечері, ні вранці наступної доби додому не повернувся.

Тут батьки спохватилися та здійняли тривогу вчасно, одначе похвилюватися їм прийшлося добряче. Особливо враховуючи, що хлопчину знайшли аж у сусідньому Павлоградському районі. І пояснити до пуття, чому та як він там опинився, Сашко-"мандрівник" чи то не зміг, чи «принципово», а швидше примхливо не забажав.
В самому Павлоградському районі трапився зовсім фатальний випадок. Тут раннього ранку – о 6 годині 30 хвилин ранку! – гамірною автомагістраллю з боку Юр’ївки-колишнього райцентру і села Вербки у бік Павлограда босоніж та лише у нічній піжамі діловито крокувала малолітня дівчинка. Ніякої уваги не звертала на проїжджі машини, як водії та пасажири байдуже не звертали й на неї.  А мали б звернути. Бо ні поруч, ні поблизу дорослих не було видно. То добре, що нагодилася поліцейська патрульна машина. Фінал? Обурливий! Коли правоохоронці ранню подорожню доставили назад додому, її мама і тато навіть ще й не встигли помітити, що донечка зникла з дому. Чому тоді дивуватися, якщо у Криворізькому районі школярка, а поблизу Нікополя школяр аналогічним чином також «заблукали», мандруючи «світ заочі», і це було для батьків наче теж дуже несподівано. Потім в обох випадках довелося розшукувати дітей «усім миром і, ясна річ, за участю поліції». І називати обох підлітків «вредними та непослушними».
А ми натомість ось що думаємо: в розпалі літо і шкільні канікули, а діти є діти – їм гуляти, бавитися й відпочивати хочеться. То обов’язок дорослих організувати й контролювати у цей час оздоровче, погодьтеся, дозвілля своїх чад. Особливо сьогодні, коли через прокляту війну в обмеженій кількості там і тут працюють дитячі табори, а де-інде вони не відкрилися й зовсім. І це не
красить матерів і батьків, якщо вони гублять зі своїх очей «нудьгуючих» синів та дочок. Ще гірше, що небезпечна «недбалість» часом загрожує кінчитися й бідою. Тим паче, що тривожний «серіал» триває. Щойно з села Приміського знову Нікопольського району повідомили: наче у своїх справах пішла з дому 15-літня Катерина Бурова і до цих пір назад не вернулася. Шукають третій день. Періодично нагадуючи, що на зріст дівчина 168 см, худорлява, русява зачіска, сірі очі. Одягнена була в червону футболку, джинсові бриджі і чорні босоніжки. Щоразу й закликають: «Давайте шукати разом!»
А давайте разом краще не «губити» ось таким чином своїх дітей!
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ