НЕГОДА РОЗГУЛЯЛАСЯ В УКРАЇНІ НЕ НА ЖАРТ

За матеріалами інтернет-видань 27.11.2023 461

Дісталась вона і до Києва: місто починає замітати снігом

Ольга Ліпич

 27.11.2023

Близько опівночі у неділю, 26 листопада, в українській столиці Києві розпочався снігопад. Синоптики попереджають, що на місто насувається сильна хуртовина.

Фото та відео снігопаду публікують місцеві канали у соцмережах. У столиці очікується завірюха, снігові замети, ожеледиця, пориви вітру до 30 метрів за секунду.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що на вулицях столиці вже працює 254 одиниці спецтехніки "Київавтодору". Вони обробляють покриття на мостах, підйомах та спусках, магістральних вулицях, якими рухається громадський транспорт.

Негода дісталась до Києва: місто починає замітати снігом. Фото і відео

 

Негода дісталась до Києва: місто починає замітати снігом. Фото і відео

Негода дісталась до Києва: місто починає замітати снігом. Фото і відео

Негода дісталась до Києва: місто починає замітати снігом. Фото і відео

"27 листопада пориви північно-західного вітру 17-22 м/с, хуртовини (I рівень небезпеки, жовтий); вночі та вранці пориви 25 м/с (II рівень небезпеки, помаранчевий). Вночі сильний сніг, снігові замети, на дорогах ожеледь ", – заявили синоптики Укргідрометцентру.

Негода дісталась до Києва: місто починає замітати снігом. Фото і відео

 

Негода дісталась до Києва: місто починає замітати снігом. Фото і відео

На офіційному Telegram-каналі КМДА повідомили, що складні погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи транспорту, комунальних та енергетичних підприємств. Водіїв закликали без необхідності не виїжджати на вулиці міста, а також не паркувати авто на тротуарах на узбіччях, щоб не заважати спецтехніці.

Як повідомляв OBOZ.UA, 26 листопада низка українських регіонів накрила справжня зима та негода. Сніг перетворився буквально на стихію, яка замітає дороги, будинки, а вітер обриває електрокабелі і навіть балкони у південній та центральній частині країни..

В Україні вирує зимова негода: траси позамітало снігом, населені пункти знеструмлено

В Україні вирує зимова негода: траси позамітало снігом, населені пункти знеструмлено. Фото і відео

Сильніше за всіх опинилася під владою стихії Одещина..Тут сніг розпочався ще вночі районними центрами, діставшись вдень і до обласного. Усі навчальні заклади переведено на дистанційну форму навчання. Школи та дитсадки 27 листопада працюватимуть у режимі чергових груп, якщо хуртовина не відступить, дистанційний режим може бути продовжено.

На популярній трасі Одеса-Рені було перекрито через те, що на дорозі сталося кілька аварій. Водії просто не справляються з ожеледицею.

В Україні вирує зимова негода: траси позамітало снігом, населені пункти знеструмлено. Фото і відео

У центрі Одеси вітер повалив десятки дерев, що буквально вирвав їх з коренем. Влада закликає не залишати будинків за можливості і тим більше не виїжджати на дорогу.

В одному з одеських районів вітер обрушив трубу котельні. Це означає, що надходження опалення до квартир городян надійде не скоро, потрібні екстрені ремонтні роботи, які неможливо розпочати до настання належної погоди.

У тимчасово непідконтрольному Криму також вирує вітер, створюючи аварійну ситуацію на вулицях. Шторм зриває з висотних будинків обшивку, дерева та стовпи електропостачання повалені на дорогу.

На морі страшний шторм. Хвилі досягають висоти кілька десятків метрів, так звана адміністрація на півострові закликає людей не наближатися до міських пляжів, щоб уникнути НП.

Надвечір неділі сувора зима дісталася і Полтавської області. В результаті без світла залишилося понад 2 500 мешканців.

На дорогах працює снігоприбиральна техніка, а екстрені служби над відновленням світла у будинках та на підприємствах.

"Через негоду в області знеструмлено 17 населених пунктів у Кременчуцькій, Семенівській, Лохвицькій та Хорольській громадах. Це понад 2700 абонентів. Працюють над відновленням електропостачання п'ять аварійних бригад", – зазначив голова Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Київська область

У центрі нашої країни також посилено працює снігоприбиральна техніка. На трасах при виїзді з міста чергують патрульні та служби порятунку у разі аварійної ситуації, оскільки на дорогах ожеледиця.

Як повідомляв OBOZ.UA, прикордонна служба Молдови заявила про перебої у роботі контрольно-пропускних пунктів на кордоні з Україною та Румунією через сильні снігопади. Наразі на КПП Леушени-Албіца, Джурджулешти-Галац не пропускають вантажівки.

Сильні снігопади в Румунії, Болгарії та Молдові призвели до смертей та відключення електрики

Сильні снігопади в Румунії, Болгарії та Молдові призвели до смертей та відключення електрики

Сусідні з Україною Румунію, Болгарію та Молдову накрила потужна негода. Через сильні хуртовини там загинуло вже троє людей, сотні населених пунктів знеструмлено, а національні дороги – перекрито.

Про це повідомило видання Associated Press. Як зазначили в поліції Молдови, 40-річний чоловік загинув у ДТП – його автомобіль злетів з дороги і врізався в дерево.

Загалом до полудня неділі було зареєстровано шість дорожньо-транспортних пригод. Водіїв закликали без нагальної потреби не сідати за кермо.

На сході Румунії оголосили червоний рівень небезпечності – там прогнозують пориви вітру до 100 км/год. Від перебоїв в електропостачанні, за даними міненерго, постраждали понад 400 населених пунктів. У чотирьох повітах закрито дороги як національного, так і місцевого значення.

У Болгарії також пройшли сильні снігопади, які залишили без електрики понад 100 населених пунктів. Двоє людей загинули в дорожньо-транспортних пригодах і 36 отримали поранення за останні 24 години. Сильний вітер також перекрив дороги, спричинив дорожньо-транспортні пригоди і затримки в русі, а також повалив дерева і лінії електропередач.

– Прикордонники у Молдові заявили про перебої в роботі контрольно-пропускних пунктів на кордоні з Україною та Румунією через сильні снігопади. Наразі на КПП Леушени-Албіца, Джурджулешти-Галац не пропускають вантажівки, кілька інших взагалі призупинили роботу.

– В Україні через сильні снігопади розгорнули Штаби з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на дорогах. Це дозволить цілодобово реагувати на непередбачені ситуації та не допустити проблем на автомагістралях.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ