«Немає жодних сумнівів у продовженні дії «Зернової ініціативи» після 22 листопада», - Олександр Кубраков

За матеріалами інтернет-видань 17.10.2022 287
«Немає жодних сумнівів у продовженні дії «Зернової ініціативи» після 22 листопада», - Олександр Кубраков

Як відомо, 22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний». Термін її дії розрахований до 22 листопада 2022 року.
Чи буде подовжений строк дії "Зернової ініціативи" після 22 листопада? Про це йшлося 16 жовтня в Спільному координаційному центрі в Стамбулі. Тут  Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков спільно з Міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром обговорили хід реалізації «Зернової ініціативи» та її продовження.
За словами Олександра Кубракова, на даний момент немає жодних сумнівів, що робота «зернового коридору» буде продовжена після 22 листопада.  Сторони-учасники «Ініціативи» – ООН, Туреччина та Україна,  запевнили у докладанні максимальних зусиль для її успішної реалізації.
З моменту старту і до сьогодні вже експортовано понад 7,7 мільйона тонн агропродукції, що вже стабілізувало ціни на продовольство та протидіє загрозі глобального голоду, - зазначив Олександр Кубраков.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ