НІЧНА АТАКА НА СТОЛИЦЮ

За матеріалами інтернет-видань 13.07.2023 333

 

У ніч на 13 липня Росія вкотре здійснила повітряну атаку на Україну: на Київщині працювала ППО, на Хмельниччині чули вибухи. У Києві збито близько 10 "шахедів", зафіксовані падіння уламків на багатоповерхівки, одна людина загинула, є травмовані

Про це повідомила місцева влада та уповноважені структури.

Коротко: Оголошення тривоги почалося близько 23:21 у Сумській області, згодом поступово до небезпечних регіонів додалась Полтавщина, Чернігівщина, Херсонщина, Миколаївщина, Кіровоградщина, Дніпропетровщина та Запоріжжя. О 00:15 тривогу оголосили у Києві та області, згодом – на Черкащині, Вінниччині та Житомирщині.

У ПС ЗСУ попереджали про подвійну небезпеку – можливу атаку ударними безпілотниками та ракетами "Калібр". Про небезпеку також свідчила карта повітряних тривог.

Пізніше стало відомо про вибухи на Хмельниччині та у Кропивницькому. Також про роботу ППО повідомили на Київщині.

Відбої тривоги пролунали після 03:00.

Наслідки нічної атаки на Київщині

За даними ДСНС падіння уламків зафіксовано у 4 районах столиці. За однією адресою рятувальники ліквідовували пожежу на балконі 5 поверху 16-поверхового житлового будинку. Внаслідок події було травмовано 2 людей (отруєння продуктами горіння), від госпіталізації вони відмовилися. Крім того, врятовано та виведено на безпечну відстань ще одну людину.

Нічна атака на Київ 13 липня

За іншою адресою у 25-поверховому житловому будинку на рівні 25 поверху сталося пошкодження фасаду будівлі. На місці виявили двох потерпілих з осколковими пораненнями, їх госпіталізували.

Нічна атака на Київ 13 липня

Також сталося загоряння в 1-поверховій будівлі з розповсюдженням на дах на загальній площі 20 кв. м. Пожежу вогнеборці ліквідували. Також ліквідовували загоряння уламків на зеленій зоні прибудинкової території.

Нічна атака на Київ 13 липня

На місці подій було залучено 95 рятувальників та 19 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки.

Раніше очільник КМВА Сергій Попко повідомив, що цієї ночі у небі над Києвом збито близько десяти "шахедів". Він не оголосив інформацію про загиблого, про якого до цього говорив мер столиці Кличко.

Хмельниччина

Уночі у Хмельницькій ОВА повідомили, що в області пролунали вибухи.

"В області триває "Повітряна тривога". В області було чути звуки вибухів. Прохання до усіх залишатися в укриттях!" - йшлося у повідомленні.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ