Ніде у світі немає виробництва таких джинів, як в Дніпрі

За матеріалами інтернет-видань 18.04.2023 598
Ніде у світі немає виробництва таких  джинів, як в Дніпрі

Як повідомив  SEEDS, Олександр Рябцев з Дніпра виготовляє  різновиди джину з рослин, які незвичні для напоїв.  Так, у нього котирується калина, буряк, кизил, айва.

 

«Я відпрацьовую рецепти джинів, як класичних, так і нових, ексклюзивних. У колекції вже є близько 15 рецептів джину, які неодноразово були презентовані на дегустаційних конкурсах.

Окрема лінійка – солодкі лікерні джини. Sloe gin може бути виготовлений не тільки з терену. Чудові напої за технологією sloe gin виходять із бузини та з аронії, з айви та гумі. І несподівано цікавими виявилися такі джини з калини та буряка», – зазначив Олександр Рябцев.

 

На його думку, споживання бурякового джину – це нова культура пиття алкоголю, не кожен наважиться на незвичний аперитив.

 

«Джин із буряка – справді експеримент. Спочатку був зроблений міцний класичний джин з використанням ароматних сортів буряків як пошук чогось українського, національного. Цей джин здобув нагороду на дегустаційному конкурсі INDEPENDENT СRAFT.

З плином часу, впродовж якого напій зберігався в пляшці, він набув дуже цікавих цукерково-ягідних тонів в ароматі та смаку. І згодом з’явилася ідея зробити такий джин солодким лікерним з досвіду зроблених раніше рецептів. Вийшов смачний джин на український лад», – розповідає Олександр Рябцев.

 

ВІн впевнений, що  нові поєднання трав та плодово-ягідної продукції принесуть йому популярність як якісному виробнику.

 

«Важливо не просто робити якісний джин, а наділяти його національним українським характером завдяки використанню складників, притаманних тільки Україні. Так, наприклад, я використовую пелюстки соняшника, волошки, калину.

Багато людей приходить до мене на дегустації, не знаючи взагалі нічого про джини. І моє завдання – просувати культуру виробництва джину. Я розповідаю про джин від часів фараонів до сьогодні, згадуючи історичні факти різної давнини. І люди після цього повертаються додому задоволеними», – зауважив Олександр Рябцев.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ