Нідерланди передадуть Україні 3 установки «Петріот»

За матеріалами інтернет-видань 24.09.2024 174
Нідерланди передадуть Україні 3 установки «Петріот»

    Нідерланди скоро передадуть три пускові установки до зенітно-ракетного комплексу Patriot. Про це заявив міністр оборони країни Рубен Брекельманс в інтерв'ю Delfi.

  Ростислав Вонс, "Главком".

  «Я можу говорити лише про те, що ми поставили. Ми поставили радарну систему і незабаром поставимо три пускові установки. Ми також намагаємося знайти інші елементи, необхідні для укомплектування системи. І є кілька країн, які також дуже хочуть допомогти Україні. Вони роблять усе можливе. Але вони зіштовхнулися із деякими проблемами, через які не можна зібрати цю систему», – зазначив він.

   Міністр наголосив, що партнери України не завжди прозорі у своїх діях, адже не хочуть інформувати рф. Водночас на думку Брекельманса, необхідно бути креативними і робити все можливе, щоб все ж таки надати якомога більше інформації.

   «Але, звичайно, нам завжди потрібно балансувати між цим і тим фактом, що нам також необхідно захищати свій повітряний простір, і для цього нам теж потрібні системи Patriot», – додав глава Міноборони Нідерландів.

   Нагадаємо, про намір передати Patriot Україні Нідерланди оголосили наприкінці травня. У нідерландському Міноборони запевняли, що країна має «основні компоненти» системи, а решту деталей мали поставити інші держави.

   У червні Кайса Оллонгрен, яка на той момент обіймала посаду міністра оборони, заявила, що Нідерланди знайшли країну для сприяння у постачанні. Планувалося передати Україні радар і щонайменше три пускові установки.

   Чинний міністр оборони Рубен Брекельманс додав, що наразі  інші країни все ще шукають інші компоненти для завершення системи. Переговори тривають із кількома партнерами.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ