«Ніхто, крім вас, не захистить вас, ніхто не нагодує вас, крім вас самих»

За матеріалами інтернет-видань 30.08.2023 560
«Ніхто, крім вас, не захистить вас, ніхто не нагодує вас, крім вас самих»

...За інформацією ООН, якій я б не дуже довіряла, через війну за кордон виїхали майже 7 мільйонів українців.
Наші джерела стверджують, що таких вже 14,5 мільйонів.
І як свідчать настрої людей та ЗМІ європейських країн, про повернення в Україну поки що говорить не більше 30% з тих, хто її покинув.
Це ті, хто ще не адаптувався, не вивчив мову, не отримав роботу.
...Хтось тікав із зони бойових дій, наспіх прихопивши дітей, хтось просто використав режим відкритих дверей у заможні країни Європи та Америки.  
Хтось втратив роботу, а у когось її відібрали, вказали на вихід, безжалісно скасували попереднє життя і його досягнення.
Причому, в тилу.
Так і знищується людський потенціал держави. Через чиновницьку байдужість, управлінську недалекоглядність, а іноді і на виконання ворожих директив...
І найбільше мене болить, коли у такий же брутальний спосіб знищується українська наука. Виплекана цілими поколіннями вчених, справжніми фанатиками своєї справи, основоположниками шкіл та напрямків, на прикладі і знаннях яких формувалися нові генерації. Мізки, які сьогодні так затребувані на Заході.   

"Якщо ​​ви хочете побудувати ту країну, куди повертатимуться її сини та доньки, якщо ви хочете побудувати країну, звідки їхати будуть тільки в сезон відпусток, якщо ви хочете побудувати країну, яка не матиме почуття страху за майбутнє, то зробіть лише два кроки.
Перше. Прирівняйте корупцію до зради батьківщини, а корупціонерів до зрадників аж до сьомого коліна.
Друге. Зробіть три професії найоплачуванішими і найшанованішими. Це - військові, вчителі та лікарі", - казала найуспішніша ізраїльська прем'єрка Голда Меїр.
І додавала: найголовніше працюйте, працюйте і працюйте, бо ніхто, крім вас, не захистить вас, ніхто не нагодує вас, крім вас самих, і ваша країна потрібна лише вам і більше нікому.

Фрагмент із ФБ - сторінки академіка НААН, докторки економічних наук, професорки Ануш Балян

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ