Німеччина оприлюднила річний пакет військової допомоги Україні

За матеріалами інтернет-видань 26.01.2024 302
Зброї буде більше: що передасть Німеччина Україні цього року

   Зброя для України / Фото: ТСН.ua

    Продовжиться і навчання українських військових на полігонах.

   Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час 18-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України (формат Ramstein) розповів про план постачання Україні озброєнь 2024 року.

   Про це йдеться на сайті Міністерства.

   Зазначається, що в переліку допомоги Україні - системи ППО IRIS-T SLM Infra Red Imaging System Tail Surface Launched Medium Range; зенітні танки типу Gepard; більше 80 основних бойових танків Leopard 1 A5; додаткові артилерійські системи з боєприпасами у кількості понад 230 тис. штук, бронетранспортери, інженерні танки та танки-мостоукладники; 450 захищених автомобілів, а також системи розмінування, дрони, радіолокаційні системи, системи розвідки тощо.

   Німеччина, крім того, поставить 6 багатоцільових гелікоптерів Sea King Mk41з запчастинами вже з другого кварталу 2024 року та підготує до того часу пілотів.

   Продовжиться і навчання українських військових на полігонах. Планується, що ця кількість досягне 10 тисяч.

   За словами Пісторіуса, від початку повномасштабної війни Німеччина поставила Україні системи ППО на загальну суму понад 2, 2 млрд євро. Ба більше, уряд Німеччини узяв на себе відповідальність за створення нової коаліції можливостей у цій сфері. 

   "На додаток до своєї лідерської ролі в галузі протиповітряній обороні, Німеччина також бере участь в інших коаліціях у сфері можливостей. Це артилерія, морська безпека, розмінування, інформаційні технології та бойові броньовані машини. Також планується участь у коаліції з безпілотників", - мовиться в повідомленні.

   Додамо, Німеччина відмовилася напряму постачати ракети Taurus для України, тому обрала інший варіант допомоги. Ці ракети передаватимуть Франції та Британії, а вони відправлятимуть Україні аналогічну зброю меншої дальності.

   "ТСН".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ