Німеччина передала Україні бронетехніку і ракети для ППО

За матеріалами інтернет-видань 01.02.2024 308

Німеччина передала Україні 3 десятки бронемашин різного типу

   Німеччина надала черговий пакет військової допомоги Україні, який включає бронетехніку різного призначення.

Повний перелік оприлюднили на сайті федерального уряду Німеччини.

У новій поставці знаходяться 24 бронетранспортери, 4 автомобілі на гусеничному ходу Bandvagn 206 (BV206), 1 мостоукладальник BIBER з запчастинами, 3 системи розмінування WISENT 1 на базі танків і 14 спецпристроїв для розмінування.

   Крім того, пакет містить ракети для системи протиповітряної оборони IRIS-T, понад тисячу артилерійських боєприпасів калібру 155 мм, систему проти морських мін, систему відеоспостереження Satcom, 4 автомобілі для прикордонної служби, 450 ланцюгів протиковзання та 194 тисячі індивідуальних пайків харчування.

Ракета класу “повітря-повітря” Iris-T. Фото з відкритих джерел.

«Німеччина продовжує підтримувати Україну в її зусиллях зміцнити обороноздатність. Ця нова поставка військової допомоги допоможе Україні забезпечити безпеку та захист на своїй території», – заявив представник федерального уряду.

На базі Leopard 1

Передані три Wisent 1 походять від машини, відомої як Armoured Recovery Vehicle 2000 або ARV 2000.

По суті, це заснована на модифікованому корпусі основного бойового танка Leopard 1 зі знятою баштою, вона може вміщати різні системи залежно від ролі.

   Розмінування є одним із найскладніших завдань у польових умовах. Щоб армії по всьому світу могли виконувати це завдання швидко, безпечно та надійно, FFG розробила систему розмінування Wisent 1 MC.

Крім того, Wisent 1 MC оснащений системою розмітки смуг, яка дозволяє наступним військам безпечно проходити через розчищені поля.

Бронемашина для розмінування Wisent 1 MC. Фото: Компанія Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft Бронемашина для розмінування Wisent 1 MC. Фото: Компанія Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft

Своєю чергою передані інженерно-бойові машини Biber, які несуть та розгортають міст на переправі через річки, також базуються на шасі танку Leopard 1.

Замість башти Biber оснащений системою зведення мосту. Міст укладається горизонтально, основна перевага такої конструкції – непомітність для противника.

Мостоукладальник Biber. Фото: Бундесвер Мостоукладальник Biber. Фото: Бундесвер

Міст має алюмінієву конструкцію та складається з двох секцій по 11 метрів. Загальна довжина – 22 метри і може охопити перешкоду довжиною 20 метрів.

   "Мілітарний".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ