Німецький концерн виготовить для ЗСУ військову техніку і десятки тисяч боєприпасів

За матеріалами інтернет-видань 06.02.2024 341

Мардер (БМП) — Википедия

      На сьогодні одним з найважливіших партнерів оборонної промисловості України як постачальник військової техніки є німецький концерн Rheinmetall, що знаходиться в Дюссельдорфі. Концерн обіцяє поставити для української армії велику кількість боєприпасів та броньованої техніки цього та наступного року

Про це йдеться в пресрелізі на сайті виробника. Концерн підбив підсумок зробленого та накреслив плани на майбутнє.

Rheinmetall планує поставити в Україну боєприпаси різних калібрів, бойові машини, вантажівки, танки Leopard та комплекси ППО.

Боєприпаси

  На сьогодні Rheinmetall є єдиним оборонним підрядником, здатним постачати українським військовим велику кількість нових боєприпасів середнього та великого калібру, зокрема 20 мм для БМП Marder, 40 мм, а також 105 мм - для Leopard 1 і 120 мм для Leopard 2.

   Також Rheinmetall минулого року поставив ЗСУ 40 тисяч набоїв калібру 35 мм для зенітного танка Gepard.

Німецький концерн виготовить для України десятки тисяч боєприпасів і військову техніку: коли вони надійдуть до ЗСУ

Крім того, німецький концерн є важливим стратегічним партнером України з постачання 155-мм артилерійських боєприпасів. Rheinmetall планує поставити в цьому році десятки тисяч цих снарядів.

   Окрім Німеччини, ще одна країна-член НАТО доручила Rheinmetall поставити Україні велику кількість боєприпасів 155-мм калібру. Ці снаряди виготовить іспанський виробник Rheinmetall Expal Munitions і поставить в Україну у 2025 році.

                    БМП Marder

   До кінця 2023 року компанія Rheinmetall поставила в Україну понад 100 бойових машин піхоти Marder. Подальші поставки в "двозначному діапазоні" відбудуться у 2024 році.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ