Норми і терміни внесення добрив залежать від виду добрив та стану посівів

За матеріалами інтернет-видань 22.03.2024 389
Норми і терміни внесення добрив залежать від виду добрив та стану посівів

У структурі посівних площ "Контінентал" на 2024 рік озимі займають майже половину — 49%. За словами експертів, посіви перезимували добре. Їм надали ранньовесняне регенеративне підживлення. Повідомив операційний директор Контінентал Фармерз Груп Костянтин Шитюк.
Він, зокрема, зазначив, що загалом компанія здійснила перше внесення азотних добрив на площі 89,5 тис. га. З них  43,2 тис. га — це озима пшениця, 33,4 тис. га — озимий ріпак, які є стратегічними культурами для Контінентал, та 12,9 тис. га — озимий ячмінь.
На більшості площ компанія застосувала традиційні гранульовані добрива — аміачну селітру та карбамід, на частині площ — сульфат амонію.

«Коригування норм і термінів внесення ми здійснювали, зважаючи на запланований вид добрива, стан посівів і потенціал урожаю. Такий диференційований підхід дозволяє нашим агрономам при розробці плану підживлення максимально враховувати потенціал кожного масиву, а також потенціал культури на конкретному полі задля ефективного стимулювання кущення та активізації росту кореневої системи рослин», — пояснив Костянтин Шитюк.

Раніше компанія повідомляла, що цього року в господарстві планується посіяти понад 5 тис. тонн сої. Виробництво насіння відбувається із зарезервованого матеріалу, який зберігається на елеваторі.

 

Контінентал Фармерз Груп

 

 

 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ