Новий рекорд Дніпропетровщини: 125 гривень за куб води

За матеріалами інтернет-видань 11.07.2024 296

 

Представники місцевого водоканалу у Марганці запевняють, що підвищення тарифів обґрунтоване

Анна Журавель - редактор стрічки новин

Питна вода / фото: Pixabay

У прифронтовому місті Марганці ситуація з комунальними тарифами на воду викликала хвилю обурення та занепокоєння серед місцевих мешканці

Журналісти 11 каналу провели розслідування, щоб зрозуміти, чому тарифи на воду у цьому місті зросли до 125 гривень за кубометр, що майже втричі перевищує попередню ціну – 46 гривень.

За словами мешканців, таке різке підвищення цін стало справжнім ударом, особливо для багатьох пенсіонерів та людей з обмеженими можливостями, які мешкають у місті.

 

Кран із водою / фото: Pixabay

 

Більшість із них вже зазнає фінансових труднощів через наслідки військового конфлікту, втрати роботи та обмежені доходи. З урахуванням того, що середня пенсія в регіоні трохи більша за 2000 гривень, оплата за воду стає непідйомним завданням

Незадовільна якість води, незважаючи на високі тарифи, також посилює ситуацію. Жителі кажуть, що навіть використання води для гігієнічних цілей стало проблематичним через її забруднення.

Щоб упоратися з цією проблемою, багато марганців змушені зберігати запаси води в будинках, заповнювати квартири пляшками та баклажками. Для людей похилого віку, що особливо проживають на верхніх поверхах, це стає особливо важким тягарем.

Водночас, представники місцевого водоканалу запевняють, що підвищення тарифів обґрунтовано. Згідно з головним інженером підприємства, собівартість води на сьогоднішній день перевищує встановлений тариф через значне подорожчання запчастин та матеріалів для обслуговування системи.

Водоканал обіцяє, що найближчим часом якість води покращиться, після проведення комплексних заходів щодо очищення та обслуговування системи. Однак поки що жителі змушені змиритися з високими витратами та необхідністю самостійно забезпечувати себе водою.

А ми нагадуємо про 100 гривень за куб води: українців змусять дорого заплатити


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ